Yasemin El Salih cinayeti meclise taşındı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'da elleri arkadan bağlı boğazı kesilerek katledilen Yasemin El Salih cinayetini TBMM'ye taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Haliliye ilçesinde elleri ve kolları bağlanıp, boğazı kesilerek katledilen Yasemin El Salih cinayetini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a soru önergesi olarak sundu.

Bakan Derya Yanık'ın cevaplaması üzerine cinayetle ilgili Sürücü, soru önergesi sundu.

Sürücü önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Anayasa’nın 98’inci İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nin Sırrın Mahallesi’nde bir kadın cinayeti yaşandı. 2 yıldır evlendirilmiş olan, çocuk gelin Yasemin El Salih’in cansız bedeni bulundu.Ülkemizde bulunan mülteci kadın ve çocukların hukuki konumlarının net olmayışı onları birçok tehlikeye karşı savunmasız halde bırakmaktadır.Yasemin El Salih cinayetinin titizlikle araştırılması gerekmektedir. Kadın cinayetlerinin cezasız kalmaması, toplumun faillerin cezalandırıldığından haberdar olması büyük önem taşımaktadır.

Bu Bağlamda ;
1.Cinayette şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan var mıdır ?

2.Yasemin El Salih’in karakolda herhangi bir şikayeti veya kayıtlara geçen bir darp raporu mevcut mudur ?

3.Çocuk yaşta evlendirilmiş olan Yasemin El Salih kaç yıldır Türkiye’dedir ? Yasemin, Türkiye’de hiç okula gitmiş midir ?

4.Konu hakkında kamuoyuna açıklama da bulunacak mısınız ?”
 

Halkların Demokratik Partisi HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Yasemin El Salih