Yaşlılarımıza Saygı Haftası etkinlikleri Şanlıurfa'da da kutlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, yaşlılara daha iyi hizmet sunabilmek adına Evde Sağlık Hizmetleri ve Sağlıklı Yaşam Merkezleri gibi özel birimler aracılığıyla yaşlıların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

YAŞLILARA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Evde Sağlık Hizmetleri'nde görevli Geriatri Uzmanları, Gerontologlar, Diş Hekimleri, Hemşireler ve sağlık teknikerleri tarafından Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlılar ve Bakım merkezindeki yaşlılar ziyaret edildi. Ziyaretlerde sağlık değerlendirmeleri yapıldı, yaşlılarla sohbet edildi, türküler söylendi ve ikramlar dağıtıldı.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ HER ZAMAN YANINIZDA

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nı kutlayarak, evde sağlık hizmetleri ekiplerine yürüttükleri gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Solmaz, evde sağlık hizmetleri birimlerinin vatandaşımızın ihtiyacı olduğu her an yanında olduğunu ve evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın ailelerine, evlerinde yalnız olmadıklarını vurguladı.

BOZOVA'DA DA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Bozova Devlet Hastanesi evde sağlık birimi tarafından da evde sağlık birimine kayıtlı yaşlılar evlerinde ziyaret edilerek saz çalınıp türküler söylendi.

Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fatih Aksoy da yaşlıların yanında olmak, sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal olarak da destek olmak bizim için büyük bir onurdur dedi. Bu özel zamanlarda, onların hayatlarına bir nebze de olsa renk katmak adına saz çalarak şarkılar söyleyip, birlikte vakit geçirdik. Bu Kapsamda 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nı kutluyorum dedi.

Yaşlılarımıza Saygı Haftası Şanlıurfa Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fatih Aksoy