Yatak kapasitesi, ihtiyacı karşılamıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağlık sorunları ile ilgili tartışmalar sürerken bu kez hastaların yatışının yapılması için yatak kapasitesinin yetersiz olduğu iddia edildi.

Şanlıurfa'da yıllardır yaşanan sağlık sorunları bir türlü çözüm bulamazken, bununla ilgili tartışmalar da sürüyor. Gerek hastane yetersizliği gerekse doktor sayısında her geçen gün azalma olması, sorunların daha da artmasına neden oluyor.

Hastaneler ve doktor eksikliği hastaları mağdur ediyor

Şanlıurfa'da hastanelerin yetersiz olması vatandaşları çoğu kez mağdur ediyor. Vatandaşlar muayene olmak için sabahın erken saatlerinde hastane koridorlarında uzun kuyruklar oluştururken, sıra alamayan hastalar ise muayene olmadan geri dönüyor. Doktorların da sürekli Şanlıurfa'dan ayrılmak istemeleri doktor açığının daha fazla açılmasına neden oluyor. Özellikle ilçelerde bulunan hastanelerde bazı alanlarda doktorun olmaması da hastaları Şanlıurfa merkeze gelmelerine ya da çevre illere gitmelerine neden oluyor.

Açık 170, atama 33

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın sağlık sorunları ile ilgili Meclise soru önergesi veren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa'da 170 uzman hekim açığının olduğunu belirtmişti. 170 doktor açığı bulunduğu belirtilen Şanlıurfa'ya sadece 33 doktor atandı. Bu durumda Şanlıurfa'nın halen 137 doktor açığı bulunuyor.

Şehir Hastanesi inşaatı bir türlü başlamadı

Şanlıurfa'da hastane boşluğunu doldurmak amacıyla şehir hastanesinin yapılacağı belirtildi. Ancak yıllardır projelendirilen şehir hastanesi, bir türlü uygulamaya geçmedi. Birçok kez temel atma töreni düzenlenmesine ve hastane inşaatına başlanacağı söylenmesine rağmen söz konusu hastane, yılan hikayesine döndü. Şehir hastanesinin yapımına henüz başlanmaması, kentin sağlık sorunlarının da çözümden uzak kalmasına neden oluyor.



Hastanede yatak kapasitesi yetersiz

Hastaların yoğunluğuna oranla hastanelerin yetersiz olması Şanlıurfa'daki tüm yatak kapasitelerinin de dolmasına neden oluyor. Özellikle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatışı yapılacak olan hastaların yatak olmamasından dolayı bekletildiği iddia edildi. Hasta yakınlarının şikayetlerine göre hastanın yatışı yapılması gerekiyor ama yatak kapasitesi yetersiz olmasından dolayı hastalar bekletiliyor. Hastaların yatışının yapılması için önceki hastaların taburcu olması gerekiyor.

Yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Hastaneler ve doktorlar yetersiz. Bu nedenle hangi hastaneye gidersek saatlerce muayene sırasının bize gelmesini bekliyoruz. Bu da yetmiyor, yatak kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı hastaların yatışı yapılamıyor." ifadelerini kullandılar.   



Murat Doğan / Urfa Değişim

yatak kapasitesi ihtiyacı karşılamıyor Şehir hastanesi inşaatı bir türlü başlamadı hastaneler ve doktor eksikliği hastaları mağdur ediyor Şanlıurfa haberler