Yavaş'tan Meral Akşener'e "korkaklık" yanıtı: "Zoruma gidiyor"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı adayı olmadıkları gerekçesiyle ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu korkaklıkla suçlayan Meral Akşener'e Mansur Yavaş'tan yanıt geldi. Yavaş, 'Benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi" dedi.

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, Dün (19 Aralık) partisinin bir otelde düzenlenen Uşak Teşkilat Buluşması ve Aday Tanıtımı Toplantısı'nda mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 31 Mart yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener, kaybedilen Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatarak Yavaş ve İmamoğlu hakkında "Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi” diyerek iki belediye başkanlarını korkaklıkla suçladı.

"KORKAKLIKLA SUÇLANMAK AÇIKÇASI ZORUMA GİDİYOR”

Akşener’in açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlenen Tarihi Ulus Hali’nin Açılış Töreni'nin ardından Akşener'in sözlerini, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor. Benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi" şeklinde cevap verdi.

“MİLLET BU ARKADAŞLARI İSTİYOR DİYE O MASAYA GÖTÜRDÜM, O MASADAN KOVULDUM”

Meral Akşener ne söylemişti?

Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi altılı masaya iki isim önerdiğini ancak masadan kovulduğunu savunan Akşener, “Saraçhane’ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Ben değil milletin istediğini kabul etmediler. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz onların kafalarında, öyle bir dünya yok” demişti.

EZELİ DÜŞMANLAR KANKA OLMUŞ

Yerel seçimler öncesinde partisinde yaşanan istifalar hakkında açıklama yaparken, “Ezeli düşman olanları bile kanka olmuş durumda” diyerek şu ifadelere yer vermişti:

Dün anlatılanlara baktığımda sözler veriliyor, insanlar istifa ettiriliyor... Bu bir savaş ilanıysa kabulümdür, can baş üstüne. Çok küçümsemişler bizi. Şimdi sağdan soldan herkesi birleştirmişiz. Ezeli düşman olanları bile kanka olmuş durumda. Onlar hep, biz tek. Canımız sağ olsun, bakalım, görelim ne yapacağız. Ben de şu masanın üstüne kellemi koydum, ister tekme atın yere düşsün ister tekrar buraya koyun sizin elinizde, siz bilirsiniz."

Meral Akşener Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu