Yavuz: Pamuk kar ettirmiyor, zarar ettiriyor

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Şanlıurfa il başkanı İsmail Yavuz, 'Çiftçimizin ekmiş olduğu pamuk kâr ettirmiyor aksine zarar ettiriyor. Geçen yıla oranla gübre, ilaç, mazot, toplanmasına gelen yüzde yüz maliyeti maalesef kâr haddi bırakmamıştır' dedi.

Eyyübiye ilçesi Yardımcı mahalle temsilciliği açılışında konuşan İl Başkanı İsmail Yavuz, “Mevcut hükümetin Şanlıurfa bazında izlemiş olduğu tarım politikası birçok alanda olduğu bölge çiftçimizin en büyük geçim kaynağı olan pamukta da beklenilen fiyat verilemedi” ifadelerini kullandı.

“BÖLGE ÇİFTÇİSİ ZOR DURUMDA”

Yavuz, “Bölge çiftçisi zor durumda pamuğa verilen fiyat kâr yerine zarar ettiriliyor. Tarım ve orman bakanı Şanlıurfa'ya geldi çiftçinin derdini çözmek için mi geldi? Parti şovuna mı geldi?

Çiftçimizin ekmiş olduğu pamuk kâr ettirmiyor aksine zarar ettiriyor. Geçen yıla oranla gübre, ilaç, mazot, toplanmasına gelen yüzde yüz maliyeti maalesef kâr haddi bırakmamıştır. Bölge çiftçimiz büyük zorluk yaşamaktadır bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması elzemdir. Yardımcı mahallemizde yapmış olduğumuz esnaf gezimizde altyapı ve üst yapılarının uzun süredir bakım görmediğini gördük, son dönemde Şanlıurfa'ya gelen Tarım ve Orman Başkanı Vahit Kirişçi beye soruyoruz sayın bakanım Şanlıurfa'nın bu kadar sorunu birikmiş iken tarım alanında çiftçimiz artık ürün ekemez hale gelmiş iken. Siz Şanlıurfa'ya gelerek hangi derde derman oldunuz hangi yaraya merhem oldunuz merak ediyorum. Bir bakan olarak sorunların çözümü için uğraşmanız gerekirken Şanlıurfa'ya gelişinizi parti şovuna dönüştürmeniz çiftçimizi büyük bir hüsrana uğratmıştır.  Buradan pamuğun baş şehrinden sesleniyoruz bölge çiftçimizin hakkını yemeyin gereken desteği verin. Bir kez daha söylüyoruz vatandaşımızın, çiftçimizin yüzü inşallah Yeniden Refah Partimiz ile gülecektir” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Şanlıurfa il başkanı İsmail Yavuz