Yayalara yürüyecek alan bırakmıyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa genelinde otopark sorunu gittikçe artarken, bazı alanlarda oluşan düzensiz parklar vatandaşlara yürüyecek alan bile bırakmıyor.

Şanlıurfa genelinde oluşan düzensiz parklar, vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşatıyor. Araç trafiğinin her geçen gün yükselmesiyle birlikte şehir genelinde oluşan düzensiz araç parkları nedeniyle vatandaşlar, kaldırım ve benzeri ortamlarda yürüyüş alanı bulamamalarına neden oluyor.



Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesinde araç sahiplerinin düzensiz parkları nedeniyle kaldırım ve yaya yollarında oluşan tıkanıklık nedeniyle yürümek için alan bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.



Kaldırımların bile işgal edildiğini belirten Vatandaşlar, “Şanlıurfa genelinde araç sayıları giderek artıyor. Buna paralel olarak şehir genelinde özellikle yoğunluğun yaşandığı alanlarda düzensiz oluşan parklar nedeniyle yayalar olarak yürüyüş alanları bulamıyoruz. Birçok sürücü araçlarını kaldırımları işgal ederek park ediyor. Özellikle Atatürk Mahallesi gibi yoğunluğun oldukça sık yaşandığı alanlarda düzensiz parklar nedeniyle yürümek için alan bulamıyoruz. Yolda yürümek zorunda kalıyoruz. Fakat bu da can güvenliği açısından büyük risk. Yetkili mercilerin artan bu düzensiz trafik park sorununa bir önlem alması gerektiği kanısındayız. İleriye dönük bu düzensiz parklar nedeniyle oluşabilecek olası bir trafik kazası ya da yol kazasında keşke demeden ve pişman olmadan düzenlemeler yapılması gerektiğini yetkililere iletmek istiyoruz” şeklinde konuştular. 

Bülent Karaca / Urfa Değişim

Şanlıurfa genelinde oluşan düzensiz parklar otopark sorunu haberler son dakika Şanlıurfa düzensiz parklar