Yaz-boz çalışmalara tepkiler çığ gibi...

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından plansız olarak yürütülen çalışmalar sorunlara neden olurken, Kızılkoyun Mahallesi'nde yolun asfaltlanmasından sonra tekrar kazılması tepkilere yol açtı.

Dört bir yanının şantiyeye çevrildiği Şanlıurfa'da çalışmalar oldukça ağır devam ederken, birçok çalışmanın plansız şekilde yürütülmesi de ortaya yeni sorunların çıkmasına neden oluyor. Çalışmalar nedeniyle şehir içi trafiğinin tıkanması ile çalışmaların plansız bir şekilde yapılması da tepkilere neden oluyor. Kızılkoyun Mahallesi'nde asfaltlandıktan sonra tekrar kazılan bu yol da plansız çalışmalardan biri.

Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmaların yavaş bir şekilde yürütülmesi sorunlar oluştururken, birçok çalışmanın bitirilmesinden kısa bir süre sonra bozması da tepkileri üzerine çekiyor. Vatandaşlar, yap-boz çalışmaları ile bilinen Büyükşehir Belediyesine bu konuda tepki gösterirken, bir çalışmanın bitirilmesinden sonra tekrar bozdurulmasının ortaya çıkan sorunlar ile israfın da önünün kesilemediğini vurguladı.



VATANDAŞLAR SORUYOR

Vatandaşlar, "Madem altyapı çalışmaları yapılacaktı o zaman neden bu yola asfalt döküldü? Sorumluların bu konudaki yanlışları ne? Bu çalışmalar yapılırken, alt yapı işleri konusunda sorumlu kurumlarla istişare edildi mi? Büyükşehir belediyesi bu yolda bulunan kaldırıma neden trambüs durağı yerleştirdi ve bu durağı neden söktü? Yazboz tahtasına dönüştürülen yoldaki eksikler neler." diye konuştu.



Yolda yapılan çalışmaların bir türlü sonuçlandırılmaması vatandaşlarında tepkisine neden oldu. Özellikle son zamanlarda yaşanan ekonomik krizin ülkeyi büyük bir dar boğaza sürüklediğini belirten vatandaşlar; “Ülke olarak son bir aydan beri çok büyük sıkıntılar içerisindeyiz. 

Özellikle birçok kamu kurum ve kuruluşları ekonomik alanda kısıtlamalara giderken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki hoyratça yaklaşımının amacını anlayamadık. Bildiğimiz bir tek şey alt yapısı tamamen bitirilen bir yerin en son asfaltı dökülerek hizmete açılması.



Fakat Şanlıurfa belediyesi durumu yanlış anlamış olacak ki, önce asfalt döktü, ardından bu asfaltı tekrar kazıyarak alt ve üst yapı çalışmaları başlattı. Bu çalışmaların milli sermayeye etkilerini düşünmek dahi bizleri ürkütüyor.  Bir an önce yapılan yanlış çalışmaların sonlandırılması gerektiği inancındayız” şeklinde konuştu.