Yazar, açıklanan mısır fiyatlarına tepki gösterdi!

TAKİP ET

Hasat dönemi yaklaşan mısır için TMO'nun fiyatı 5 bin 700 lira olarak açıklandı. Bu fiyatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu ama çiftçiler bu fiyata tepki gösterdi. Mahmut Yazar, mısırın kilo fiyatını en az 7 lira olarak beklediklerini söyleyerek, bu rakamın çiftçileri memnun etmediğini söyledi.

Yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan mısır fiyatlarına tepki göstererek, bu fiyatın çiftçileri üzdüğünü söyledi. 5700 TL olarak açıklanan mısır fiyatının mısır üreticisini bitireceğini kaydeden Yazar, çiftçilerin ürünü bu fiyata satması halinde zarar edeceğini belirtti.

Tüm girdi maliyetlerinin geçen seneye oranla 8 kat yükseldiğini belirten Yazar, ürün fiyatının ise neredeyse geçen seneyle aynı fiyatta olduğunu söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

Yazar, mısır fiyatlarının 7 liranın üzerinde olması gerektiğini söyleyen Yazar, şöyle konuştu:

“Geçen sezon bir ton üst gübre ürenin fiyatı 1800 TL iken bu sezon 13 bin TL, mazot fiyatı geçen sezon 6 TL bu sezon 25 TL oldu. Sulama ücreti geçen sezon 380 TL bu sezon 1380 TL geçen sezondan bu sezona girdi fiyatları 10 kat artarken çiftçiye sadece 1 TL gibi mısır kğ artış dilenciye verilen sadakaya benziyor. Yani açıklanan bu rakam çiftçileri hayal kırıklığına uğrattı. Bir an önce fiyatın yükseltilip yeniden güncellenmesini bekliyoruz.”

mısır fiyatları Şanlıurfa Mahmut Yazar harran ovasıda uydu takibiyle tarım yapıyoruz tarım