Yazar: Bu fiyatlarla arabaya binilmez, çiftçilik yapılmaz!

TAKİP ET

CHP'li siyasetçi Mahmut Yazar, art arda gelen akaryakıt zamlarına tepki göstererek, zamların durdurulmasını istedi. Yazar, Türkiye'nin akaryakıt fiyatlarını Avrupa fiyatlarına endekslediği için sık sık zam yapıldığını belirterek, gelirin ise sürekli Avrupa'nın gerisinde kaldığını belirtti.

Sık sık gelen akaryakıt zamları toplumun her kesiminden tepki çekiyor. CHP’li siyasetçi Mahmut Yazar da, kamuoyu adına bir açıklama yaparak, yanlış politika yürütüldüğünü ve gelen bu zamların halkı zor duruma koyduğunu ifade etti.
Artık sürücülerin araçlarına yakıt koymaya çekindiğini belirten Yazar, aynı şekilde bu akaryakıt fiyatlarıyla çiftçilik de yapılamayacağını vurguladı.



YAZAR: ÇİFTÇİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Çiftçinin mazotu 19 liradan alarak tarlasını sürmeye gücünün yetmediğini belirten Yazar, “Türkiye, akaryakıt fiyatlarını Avrupa’ya endekslemiş, bu nedenle de sık sık zam geliyor. Avrupa’nın geliri fazla iken, bizim gelirimiz sürekli eriyor. Bizim vatandaşımız artık arabaya binmeye korkuyor, çiftçiler bu fiyatlarla tarlasını nasıl süreceğini kara kara düşünüyor. Bu yanlıştan dönülmeli, yanlış politikaya son verilmelidir. Neredeyse zamsız bir günümüz olmuyor, toplum olarak bu durumdan bıktık” dedi.



"ZAMLAR DURDURULMAZSA ÜRETİM DURUR"

Çiftçilerin maliyetinin sürekli arttığına vurgu yapan Yazar, mazot zamları nedeniyle daha da arttığını kaydederek, “bu ülkede üretim olmazsa hiçbir şey olmaz. Ama gelinen noktada, üretimin önünü kesiyorlar. Bu yüksek fiyatlarla hangi çiftçi üretim yapacak? Böyle devam ederse, üretimimiz tamamen durur ve dış ülkelere olan bağımlılığımız daha fazla artar. Türkiye, her tarafı ovalarla dolu bir ülke olmasına rağmen, neden buğdayı Rusya’dan Ukrayna’dan ithal ediyoruz? Hep bu yanlış politikalardan dolayı.  Bu zamlar durdurulmazsa gidişatımız hiç iyi değil ve ilk seçimde halkımız bunun karşılığını verecektir” diye konuştu.
 

mahmut yazar akaryakıt zamları çiftçi