Yazar: Çiftçinin zararı karşılanmalı

TAKİP ET

Şanlıurfalı çiftçi ve siyasetçi Mahmut Yazar, dolu ve fırtınanın büyük hasar yol açtığı Şanlıurfa'nın afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Yazar, büyük maliyetlerle ekin eken çiftçilerin emeklerinin yok olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yıllardır profesyonel anlamında tarımla uğraşan ve aynı zamanda siyasetle uğraşan Mahmut Yazar, girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu yüksek maliyetle ekin eken çiftçinin masrafının yağmur ve fırtınayla birlikte yok olduğunu söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Şanlıurfa’yı affet bölgesi ilan etmesini isteyen Yazar, “Aşırı sağanak, dolu ve fırtınayla birlikte çiftçimizin tüm emeği boşa gitti. Pamuk eken var, mısır eken var ve tüm bunlar yok oldu. Fıstık ve bademlerin hepsi fırtına ve doluyla birlikte yere düştü. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bir an önce bu bölgeyi afet bölgesi ilan etmesi gerekiyor ve çiftçinin tüm masrafı karşılanmalıdır. Çiftçilerimizin zaten zar zor üretim yapıyor, tüm emeğini toprağa gömmüş, eğer bu da yok olursa çiftçi ayakta duramaz” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın ve dolayısıyla tüm Türkiye’nin en büyük gelir kaynağının tarım olduğunu söyleyen Yazar, “Eğer üretim olmazsa hiçbir şey olmaz. Çiftçi kendisini zorlayarak, üretim yapmaya çalışıyor ama doğal afet vurdu. Zaten girdi maliyetleri çiftçiyi boğacak düzeye yetişti. Kimisi kredi çekerek, kimi borç altına girerek, pamuk ve mısır eken çiftçilerin tarlası yeşermeden dolu vurdu. Hükümet bir an önce çiftçiye destek çıkmalı ve çiftçinin zararı karşılanmalı” dedi.
 

çiftçi mahmut yazar şanlıurfa