Yazar: Teknolojiyi geriden takip ediyoruz!

TAKİP ET

Şanlıurfalı çiftçiler, Japonya'nın yıllardır kullandığı teknolojiyle yeni tanıştı. Çiftçiler, droneyle ilaçlamaya sevinirken, bu sistemin ülkeye geç gelmesine üzülüyor. Mahmut Yazar da, Türkiye'nin diğer ülkeleri geriden takip ettiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Mahmut Yazar, ülkeye yeni getirilen droneyle arazisinin ilaçlamasını yaptı. Zamandan ve verimden kazandığını belirten Yazar, bu sistemin ülkeye geç getirilmesini eleştirerek, bu sistemin Japonya’da 15 yıldan beri kullanıldığını kaydetti.

Sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Yazar, şu ifadeleri kullandı:

“Her konuda olduğu gibi, ülkemizin en büyük geçim kaynağı olan tarımda da tüm ülkelerin gerisinde geliyoruz. Tarımda teknolojiyle tanışmamız, uzun yıllarımızı alıyor. Yıllardır yapılması gereken drone ile ilaçlamayı biz daha yeni yapmaya başladık. Japonya, 15 yıldır bu sistemi kullanıyor. Drone ile ilaçlama, hem zaman bakımından hem de daha fazla verim anlamında büyük bir etken oluşturuyor. Ülkemizin artık birçok alanda çağ atlatması gerekiyor. Teknolojiyi ve dünya ülkelerini yakından takip etmemiz gerekiyor.”

“MISIRA, ARPADAN DAHA DÜŞÜK DEĞER BİÇİLDİ”

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında mısır için belirlenen fiyatı da eleştiren Yazar, “Tarıma gereken önem verilmeli, çiftçi desteklenmeli, hükümet bunun için büyük adımlar atmalıdır. Çiftçiyi adeta bitirme projelerinden bir an önce vazgeçilmelidir. Bunun bir örneği de; açıklanan mısır fiyatlarıdır. Arpaya 6 lira değer biçen hükümet, mısır için 5700 lira değer biçti. Ben bu durumu çiftçiyi bitirme projesi olarak görüyorum. Unutulmasın ki; Bu ülkede tarım biterse her şey biter” ifadelerini kullandı.

Mahmut Yazar çiftçi tarım