Yazar: TMO, mısır fiyatlarını acilen açıklamalı!

TAKİP ET

Türkiye'nin en gözde tarım merkezlerinden olan Şanlıurfa'da, binlerce dekar araziye mısır ekimi yapılırken, çiftçilerin gözü TMO'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Şanlıurfalı Mahmut Yazar da; TMO'nun mısır fiyatını 7 liranın üstünde açıklamasını beklediklerini kaydetti.

Şanlıurfalı Mahmut Yazar, mısır üreticilerinin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden gelecek açıklamayı beklediklerini belirterek, bu zamana kadar herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştirdi.

TMO’nun mısır alıp almayacağını, kaç liradan alacağının bilinmediğini belirten Yazar, “Mısır üreticisinin gözü kulağı TMO’dan gelecek alım fiyatlarına yönelik açıklamaya çevrilmiş durumda. TMO, bu yıl buğday ve arpada olduğu gibi mısır alım fiyatlarını açıklayacak mı? Mısır alım fiyatı için kaç lira açıklanacak? Tarım ve Orman Bakanlığından mısır alım fiyatlarına yönelik bir hareketlilik görünmezken, TMO ayağında da nasıl bir çalışma yürütüldüğü bilinmiyor. Mısır üreticileri olarak, piyasada fiyatların düşmesinden dolayı acilen TMO’nun mısır alım fiyatlarını açıklayarak üreticinin yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmesini bekliyoruz. Piyasada mısır fiyatları 5 liranın altına düşerken, mevcut durumda üretici zarar ediyor ve TMO’nun acilen piyasaya girerek, müdahale alım fiyatını açıklaması gerekiyor” dedi.

Mahmut Yazar mısır TMO