Yazar: Uyarmıştık ve bugün haklı çıktık!

TAKİP ET

Yaz ayları bitmesine rağmen Şanlıurfalılar pahalılıktan dolayı kırmızı biber alıp, pul biber veya biber salçası yapamıyor. Çiftçinin ve vatandaşın her sorununu her fırsatta dile getiren Mahmut Yazar, bu pahalılığın sebebini üretimin az olmasına bağlayarak hükümetin üretimi desteklemediğine vurgu yaptı.

Sosyal medya hesabından bir yazı paylaşan Mahmut Yazar, hayat pahalılığından bahsetti, üretimin azalmasıyla enflasyonun yükseldiğini dile getirdi.

Yıllar önce biber üretiminin fazla olması nedeniyle vatandaşların ucuz fiyata biber alabildiğini kaydeden Yazar, paylaşımında şu sözleri dile getirdi:

"Haklı çıktığıma o kadar üzülüyorum ki...

Keşke haklı çıkmasaydım, keşke bu duruma gelmeseydik dediğim çok oldu.

Hasadın ortasında hasada hasret kalmak neymiş bunu çok net görüyoruz. Tarımın başkentiyiz ama Urfalılar olarak bugün biber alamıyoruz. Yıllarca boğaz yırttık, gırtlak patlattık; Üretimi destekleyin diye Ama onlar desteklemek yerine çiftçinin sırtına yük bindirmeye devam ettiler ve artık çiftçiler biber ekiminden vazgeçti. Şanlıurfada biber üretimi az olduğu için de bugün kimse biber alamıyor. Pul biber, biber salçası yapabilen yok! Neden? Çünkü fiyatlar cep yakıyor. Bu durumun böyle olacağı ta yıllar öncesinden belliydi ve nitekim de öyle oldu.

Aslında bu durum; Bir nevi kültürümüzü geleneğimizi de yok ediyor. Yaz ayları; Şanlıurfa için biber çıkarma mevsimiydi, damlarımız, tarlalarımız kırmızıya bürünürdü. Ama ne yazık ki bugün baktığımızda bu görüntüler yok ve bu geleneğimiz yok olacak.

Çok daha fazla geç olmadan yine ve bir kez daha sesleniyorum; Üretimi destekleyin, bizi kurtaracak tek formül üretimdir. Başka yol yok!"

Mahmut Yazar Şanlıurfa Biber