Yazmacı, Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadı

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazmacı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada ihracatın arttığını belirtirken ayrıca Şanlıurfa milletvekili Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıları kınadı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazmacı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada küresel krizlere rağmen Türkiye'nin istikrarını ve ekonomik başarılarını vurguladı. Yazmacı'nın konuşmasından bazı önemli ifadeler şu şekilde:

"Küresel krizler nedeniyle bölge ülkelerinde istikrarsızlık yaşanmasına rağmen Türkiye, Yeni Yüzyılına rekorlarla devam ediyor. Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılı ihracatımız geçen yıla oranla yüzde 1,06 artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak, Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. Türkiye her alanda olduğu gibi ekonomi ve ihracat alanında da büyüyor."

Yazmacı, Türkiye'nin ihracatçı firma sayısındaki önemli artışa da dikkat çekerek, "2002 yılında 31 bin 855 olan ihracatçı firma sayısı, 2023 yılında yüzde 339 artarak 139 bin 830'a yükseldi" dedi.

Yazmacı konuşmasını tamamlarken, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ'a yönelik muhalefet milletvekillerinin saldırılarına da değinen Yazmacı, bu fiili ve sözlü saldırıları kınadı ve Genel Kurul'a saygılarını sundu.

Yazmacı, Bozdağ’a yapılan saldırıyı kınadı https://t.co/FX4s67CYLv@CYAZMAC @bybekirbozdag pic.twitter.com/E1ERBlMA0P

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) January 31, 2024

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazmacı