Yazmacı'dan kadınlara cesaret mesajı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın ilk kadın girişimcisi olan Cevahir Asuman Şanlıurfa'da ki çoğu kadına örnek olmaya devam ederken ödülden ödüle koşuyor.

Uluslararası Girişimcilik ve Proje Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Yöresel Lezzet Restorandı ödülünü Şanlıurfa’da hizmet veren Cevahir Han kazandı.

Şanlıurfa’nın tek kadın girişimcisi olarak başlayan Cevahir Asuman Yazmacı Bölgedeki tüm kadınlara da rol model olmaya devam ediyor. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Yazmacı sorumuz üzerine siyasete girebileceğini aktararak “ Siyasette görev verilirse layıkıyla yapacağıma inanıyorum.” Dedi.

Geniş kadrolu ekibiyle birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı Şanlıurfa gastronomisini tanıtmada kimseden destek almadığının altını çizdi. Öte yandan yediği kötü yemek ve aldığı kötü hizmetten dolayı kendi işini kurduğunu ifade etti.

“İÇİMDEKİ GİRİŞİMCİ RUHUMU ORTAYA ÇIKARDI”

2005 Yılından bu yana bu sektörle iç içe olduğunu söyleyen Yazmacı: “Bir kadın olarak Bu sektöre girme fikri yediğim kötü yemek ve aldığım kötü hizmet ve ilgili arkadaşınla "Bana işinize gelirse hanımefendi" cevabını vermesiyle başladı. Yiyecek içecek sektöründe özellikle "işinize gelirse" gibi cevapların kullanılması çok yanlış bir ifadedir. Ben de böyle kötü bir muamele ile karşı karşıya kaldığım için böyle bir karar aldım. Bir yandan da bana öyle davranan adama teşekkür etmem gerekiyor, çünkü o beyefendi benim içimdeki bilmediğim o girişimci ruhumu ortaya çıkardı.” dedi. 

“BAŞARININ SIRRI AZİM VE KARARLILIKTAN GEÇER”

Başarılı olmanın azim ve kararlı olmaktan geldiğine dikkat çeken Cevahir Asuman Yazmacı: “Azimli ve kararlı olmak benim hayatımdaki en önemli iki unsur, başarının sırrının da bunda haklı olduğuna inananlardan birisiyim ve hep şuna inanıyorum, hayatta öfke ve hırs biriktirmeyenler başarılı olurlar. Çünkü hırsta sürekli birini geçme çabası vardır, o birini geçme çabası içerisinde aslında kendinizi de hırsla aşağıya çekmiş oluyorsunuz. Ama azimde ise hedefiniz vardır ve hırsınız yoktur o birini geçme çabanız yoktur. Sadece bir hedefe odaklanıyorsunuz kendinizi bir rakip olarak görüyorsunuz. Yaşamımızda başarının en temelindeki ana unsur ise dürüst olmaktır.  Bu nedenle benim hayatımdaki en önemli unsur, hayat felsefem omurgalı olmaktır.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMU ŞEKİLLENDİREN KADINDIR”

Özellikle kadın olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Yazmacı çevresindeki tüm kadınların her alanda yetişmesi gerektiğine dikkat çekerek: “2009'da biz bir proje düzenledik. Dünya Bankası fonu desteği ile o dönemde de seçimler yakındı ve kadınların aktif siyasette olması gerektiğine inanıyorduk bu nedenle böyle bir proje yürütmüştük. Kadınların hem siyasette hem ticarette hem de sosyal hayatta olması gerektiğini inananlardanım. Kadının ülke ekonomisine, aile ekonomisine katkı sağlaması ve aynı zamanda da siyasetin içinde yer alması gerektiğine inanıyorum. Çünkü kadın olmazsa olmaz, kadın varsa hayat var yani demem o ki toplumu şekillendiren de topluma düzgün bireyler kazandıran da kız çocuğunu da erkek çocuğunu da yetiştiren anneler Bu nedenle annelerin yani kadınların eğitimli olması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

“SİYASETTE GÖREV VERİLİRSE YAPMAYA VARIM”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Yazmacı siyasete girebileceğinin sinyalini verirken: “Siyaset düşünüyor musunuz?" Sorusuna gelecek olursam; elbette görev verilirse seve seve hakkıyla yapacağıma inanıyorum. sorumuz üzerine siyasete girebileceğini aktararak “ Siyasette görev verilirse layıkıyla yapacağıma inanıyorum.” Dedi.

“KADINLAR ELİNİN HAMURUYLA HER SEKTÖRE GİRSİNLER”

Şanlıurfalı kadınlara önerilerde bulunan Cevahir Asuman Yazmacı her zaman kadınların yanında olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kadınlarımızın mutlak ve mutlak ekonomik hayatta yer almasını isterim.  Bu nedenle cesur olmaları gerektiğini düşünüyorum. “Elinin hamuruyla erkek işine karışma,icat çıkarma” diyorlar. Kadınlar elinin hamuruyla erkek eşine de karışmalı, icat da çıkarmalı, tarımda,turizmde,sanayide olmalı.Bir toplumun gelişmesi için kadınların mutlaka ekonomik hayatın içinde olması gerekir.

Ticarette de değerlerimizden ödün vermeden etik değerlerle iş yapmaları gerektiğine inanıyorum. “Kadın kadının kurdudur” ifadesinin yerine kadın kadının yurdudur ifadesine dönüştürmek için ve bunu sözle değil eylemle de ortaya koymak gerektiğine inanıyorum. Kadınlar cesur olsunlar, iş yapmaktan korkmasınlar, öfke ve hırslarından arınsınlar, azimli ve kararlı olsunlar ve birlikte merhamet, ayrılıkta azap vardır ifadesini kendi yaşamlarının merkezine koysunlar. Birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Hem cinslerime şunu söylemek isterim bir kız kardeşleri olarak kapım her daim onlara açıktır ve onlar için elimden gelen her türlü desteği yapmaya hazırım. 

“DESTEK ALIRSAK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Şanlıurfa gastronomisini tanıtımına emek veren Yazmacı: “Bir yerden hiç bir destek almıyorum. Bu güne kadar da almadım. Yaptığımız tanıtımları tamamiyle kendi öz kaynaklarımız ile yapıyoruz. Bu şehir hepimizin biz de bu şehrin evlatlarıyız elbette ortak akılla gerçekleştirilecek projelerle çok daha güzel işler  yapılabilir." şeklinde konuştu.

Kader Topal / Urfa Değişim Gazetesi

Cevahir Asuman Şanlıurfa Cevahir Asuman Yazmacı