Yazmacı TOKİ'den çıkan hak sahipliğinden vazgeçti

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla noter huzurunda kendisine çıkan TOKİ hak sahipliğinden feragat etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, doğduğu, büyüdüğü ve annesinden miras kalan, ayrıca ablasının da hak sahibi olduğu evlerinin 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alıp yıkım kararı çıkmasının ardından hak kaybı yaşanmaması ve bir konut çıktığında ihtiyaç sahibi bir aileyle paylaşılması düşüncesiyle yaptığı başvurunun ardından, beklenmedik bir şekilde organize bir itibar suikastı girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yazmacı, depremzedelere yardım etmek için yaptığım çabaları özellikle 6 Şubat depremini yaşayan depremzede kardeşlerinin şahit olduğunu belirtti. Ancak, bu çabaları reklam aracı olarak kullanmayı hiçbir zaman düşünmediğini vurguladı.

Öte yandan, araştırma yapmadan, gerçeği öğrenmeden yapılan saldırıların kendisine yöneltilmesini ve bu saldırıların kamuoyunda yanlış algı oluşturulmasına sebep olduğunu ifade etti. Bu tür yanlış bilgiler nedeniyle oluşabilecek küçük bir kuşkuyu dahi gidermek için konuyu açıklama gereği duyduğunu belirtti.

Yazmacı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ve partisinin deprem sonrası gösterdiği çabalara zarar gelmemesi adına, haksız suçlamaların yol açtığı itibar kaybını önlemek amacıyla kendi hak sahipliğinden feragat ettiğini açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan