Yeni Kabine listesi için heyecanlı bekleyiş başladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bugün Meclis'te yemin ettikten sonra akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıklayacak. Kulislerde yeni bakanlık dağılımına ilişkin olarak çok sayıda isim konuşuluyor. Kimlerin bakanlık koltuğunda yer alacağı merak konusu oldu

Türkiye Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 28 Mayıs tarihinde sandığa gitti. Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52’lik oy oranıyla tekrardan Cumhurbaşkanı seçildi.

Yeni Kabine listesi için heyecanlı bekleyiş başladı

Cumhurbaşkanının seçilmesinin ardından gözler bu kez bakanlık koltuklarına çevrildi. Kimlerin bakan olacağı ve Şanlıurfalıların bakanlık koltuğuna yerleşip yerleşmeyeceği Urfalılar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi.

Yeni belirlenen kabinenin gece saatlerinde açıklanacağı bildirildi. Gazeteci ve siyasetçiler ise listeler açıklanmadan önce tahminlerini yürüttüler.

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın A takımında yeni kabinede yer alacak isimler belli oluyor. 2023 Yeni Kabine Bakanlar Kurulu listesinde kimler olacak? İşte, yeni bakanlar kurulu öncesi son gelişmeler...

Bazı tahminlere göre ; Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Uğur İbrahim Altay, Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fatih Kaçır, Ulaştırma Bakanı Hayri Baraçlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Osman Aşkın Bak ve Tarım Bakanının da İbrahim Yumlu’nun  olacağı yönünde tahminler yürütüldü.

Öte yandan Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın tahminlerine göre ise; “İstanbul valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı MİT Müsteşarı Hakan Fidan yeni Dışisleri Bakanı... Eski kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yeni kabinede de devam ediyor. Mehmet Şimşek ekonominin başına geçiyor Maliye Bakanı olarak... Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı... Adalet Bakanlığı Mustafa Şentop ve Bülent Turan arasında gidip geliyor, yarın netleşecek... Fatih Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı.... Ulaştırma Bakanı Hayri Baraçlı... Fuat Oktay, devam... MSB, Yaşar Güler...” yer alacağı tahminlerinde bulundu.