'Yeni Kazancı Bedihler duymak istiyorum'

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Haliliye ilçesinde yapılan Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü'nün açılışını gerçekleştirmek üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Selçuk, Şanlıurfalı öğrencilere öğüt vererek , "Sizler bizi hayrette bırakacak gelişmelere imza atmalısınız. Yeni Kazancı Bedihler duymak istiyorum." dedi.

Eğitimi güçlendirmek adına Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yapılan  Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü'nün açılışını gerçekleştirmek için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Selçuk'u GAP Havalimanı'nda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu,  Milli Eğitim İl Müdürü Şerafettin Turan ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız karşıladı.



8 lisenin bir arada faaliyet göstereceği Haliliye ilçesinde kurulan Zeytindalı Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Davamız eğitim ve gelecek davasıdır." dedi. Bakan Selçuk, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, eğitim tesislerine adı verilen harekatta şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi.



Bakan Selçuk, "Şanlıurfa gönül şehridir, Buradaki halinizi görünce ilk ziyaretimi Şanlıurfa'ya yapmamın ne kadar doğru bir karar olduğunun farkına vardım. Sayın Belediye Başkanımızın sesinde o heyecanı görünce, sayın valimizin yaptığı değerlendirmeyi hissedince, Şanlıurfa'ya çok çok özel bir bakış gerektiğini anlamış oldum. Bizim kimliğimiz, ailemiz Şanlıurfa'dır. Burayı yüceltmek istiyoruz, insanlarımızı yaşatmak istiyoruz. Bu toprakları bereketlendirmek istiyoruz. Sizler bizi hayrette bırakacak gelişmelere imza atmalısınız. Yeni Aziz Sancarlar çıkarmak durumundasınız. Sporda, sanatta yeni isimler oluşturma durumundasınız. Ben artık yeni Kazancı Bedihler duymak istiyorum." diye konuştu.



'Kendimizle yarışmak değil, dünya ile yarışma derdindeyiz'

Türkiye'de artık yeni Mustafa Kemallere, Aziz Sancarlara ve Kazancı Bedihlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Selçuk, "Öğrencilerimiz, Türkiye'nin hedeflerine imza atması gerekiyor. Türkiye'nin eğitimini düzene sokarsak işimiz bitmiş olmayacak. Bizim işimiz asıl o zaman başlayacak. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarışmak değil, derdimiz dünya ile yarışmaktır. Asıl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet ederek bu durumu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için sizlere ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Bu hedef sizin omuzlarınızda yükselecektir. İnsanın değeri ve eğitilmesiyle biz bu dünyada iz bırakabiliyoruz. Sizler bu tesislerin hakkını verirseniz içinizden birçok değerler çıkacaktır. Her öğrenci birer cevherdir. Bu cevherlerin de öğretmen ve ailelerin katkısıyla mücevhere dönüşeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'Davamız eğitim ve gelecek davasıdır'

"Öğrencilerin ciddi çalışması sonucunda Türkiye daha iyi bir yol alacak." diyen Selçuk, "Bizim davamız gerçekten eğitim ve gelecek davasıdır. Biz nasıl Sütçü İmamları, Şahin Beyleri unutmadıysak, yeni gençlerle de Türkiye'nin geleceğini unutmayacağız. Biz Milli Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz için her türlü hizmete hazırız. Kendi vazifemizi yapmaya muktediriz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği iradeyle biz eğitimde şu ana kadar yaptığımız birçok başarıya kalite ve başarı açısından yeni tuğlalar ekleyeceğiz. Yapılanın üstüne biz de bir şeyler yapacağız. Şanlıurfa'ya ayrı bir önem vereceğiz." şeklinde konuştu.



Vali Erin: 4 Kampüs daha yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Sadece ezbere ve test çözmeye dayalı, batıda üretilen bilgiyi alıp, üzerine bir şey katmadan kullanan bir eğitim sistemiyle bu ideal ve hayalleri gerçekleştirmenin mümkün olmadığı bilincindeyiz.” ifadelerini kullanarak, Tanzimat'tan bu yana sorunlu olan eğitim sisteminin artık düzelmeye başladığını ifade etti.

Açılışı yapılan Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü gibi dört ayrı kampüsün de bir ay içerisinde tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunulacağını söyleyen Vali Erin, Şanlıurfa’nın 2002 yılında 5 bin civarında olan derslik sayısının, 16 yıl içerisinde 17 bin 500 civarına taşındığını, geçen yıl başlayan seferberlik kapsamında 393 okulda 3 bin 500 civarındaki dersliğin inşaatlarına başlandığını ve ikinci eğitim öğretim dönemine kadar inşaatların tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Çiftçi: Yemyeşil bir kampüs haline getireceğiz

Türkiye’nin en genç ili olan Şanlıurfa’da yılda 60 bin bebek doğduğunu ve bu nedenle eğitime çok büyük önem verdiklerini dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de en kıymetli yapının okul olduğunu ve okul alanlarının şehrin en önemli imar alanları olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Her okul çevresini bir yaşam alanı olarak gördüklerini dile getiren Nihat Çiftçi, Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü’ne yer tahsisinden çevre düzenlemesine kadar tüm katkıları yaptıklarını ifade ederek, “Ulaşım için iki çelik köprü, yol düzenlemeleri ve bu kampüsü hemen ağaçlandırma kampanyası ile yemyeşil bir kampüs haline getireceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Daha sonra eğitime başlayan öğrencileri sınıfta ziyaret eden Bakan Selçuk'un "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz ani fren de yok, ani gaz da yok." sözleri dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılış töreninin ardından beraberindeki heyetle Şanlıurfa Valiliği'ni ve Kuveyt-Türk Ortaokulunu ziyaret ederek burada öğrencilerle sohbet etti.