Yeni tercih, Urfalı kehribar

TAKİP ET

Şanlıurfalı vatandaşların en fazla rağbet gösterdiği yüzüklerin başında, Şanlıurfa'ya has işlenen kehribar taşlı yüzükleri geliyor.

Şanlıurfa’ya has olarak üretilen kehribar taşlı yüzüklerin büyük rağbet gördüğünü söyleyen Gümüş Satıcısı Ahmet Kazancı, kehribar taşının sağlık açısından çok önemli faydaları olduğunu söyledi.

Kehribar taşından işlenen ve saf gümüşten oluşan yüzüklerin efendisi olarak anıldığını söyleyen Kazancı, kehribar taşının başta stres olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğinin altını çizdi.

Kehribar taşının faydalarından bahseden Ahmet Kazancı, “Şanlıurfalı vatandaşlarımızın rağbet gösterdiği ve Urfa’mıza has olarak gümüşten işlenen kehribar taşlı yüzükler, adeta birer şifa kaynağı. Kehribar taşı, etkileri nedeniyle şifalı taş olarak sayılmaktadır. İnsan sağlığına olan etkilerinden dolayı şifalı olarak nitelendirilmekte olan kehribar taşının vücuda birçok olumlu yönde etkisi bulunmaktadır.

Bu taş, takı aksesuarı olarak çok sık bir şekilde kullanılmaktadır. Öyle ki, kehribar taşından yapılmış olan gerdanlık takısı, troid bezi ve boğaz enfeksiyonlarının oluşumunu engeller. Yine kehribardan yapılan gerdanlık, guatr hastalığının oluşmasını önlemektedir. Astım ve bronşit gibi solunumla ilgili hastalıkların oluşmaması ve iyileşmesi, kehribar taşının insan sağlığına olan etkileri arasında yer almaktadır. Birçok insan için olumsuz etkiler doğurabilen alerji sorunu, kehribarın iyileştirici gücü sayesinde önlenmektedir." dedi.



"Ağrılar için de, kehribar taşı büyük bir önem taşımaktadır." diyen Kazancı, "Yapılan gözlemler sonucunda özellikle de romatizmal ağrıları olan kişiler için kehribar taşı oldukça önemlidir. Bu taşın ağrıları giderme gücünden faydalanmak için, taşı ağrı bulunan yere sürmek yeterlidir. Böylece taşın sürüldüğü bölgedeki ağrıda azalma meydana gelir. Kehribar taşının sindirim sistemine de oldukça fazla olumlu katkıları bulunmaktadır. Bu taş, bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

Kehribar taşına, sağlık açısından bakıldığında bu taşın öneminin çok büyük olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu taş, özellikle de kişilerin ruh sağlığı açısından çok fazla önem taşır. Yapılan araştırmalar sonucunda, kehribar taşının ruh sağlığına olan etkileri ortaya çıkarılmıştır. Bu taş, melankolik adı verilen ruh halini önlemede oldukça etkilidir. Aynı zamanda, sol bileğe takıldığında depresyonu önlediği ortaya çıkmıştır. Etrafta bulunan ve kişileri olumsuz etkileyen negatif enerji, bu taş sayesinde dağılır ve kişiye pozitif enerji olarak yansır." ifadelerini kullandı.