'Yeni uygulama inşaat sektörünü zorlayacak'

TAKİP ET

İnşaat sektörünün 2020 yılında inşaat sektörünün hareketleneceği beklenirken, Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası eski başkanı Fatih Topal, uygulamaya girecek olan şartların müteahhitleri daha çok zor durumda bırakacağını belirtti.

En fazla yatırım yapılan sektörlerden biri olan inşaat sektörü, son iki yılda adeta çöküntüye uğramış, müteahhitler konut yapımlarını durdurmuştu. Müteahhitler, inşaat sektörünün 2020 yılında hareketli olacağını umut ederken, getirilen şartların da müteahhitleri oldukça zorlayacağı belirtiliyor.

 

Konut fiyatları daha da artacak

Konu ile ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası eski başkanı Fatih Topal, "Bu ay sonunda yürürlüğe girecek olan inşaat sektörüne yönelik getirilen ağır şartlar, 2018 ve 2019 yılını çoğunluğunu zararla kapatan sektör ortaklarımız olan müteahhitlerimizi daha çok zor durumda bırakacaktır. Bu şartların yeniden gözden geçirilmediği ve iyileştirilmesi olmadığı takdirde zaten fiyatların yüksek olduğu konut fiyatlarının maliyetlerini daha da artıracak. Bu da sosyal ve ucuz konutun hayal olacağı anlamına gelmek demektir. Ülkemizin sıkıntılı geçen bu günlerde esnafımızın, müteahhitlerimizin sesini Bakanlığımızın duyması ve gerekeni yapması ülkemiz, şehrimiz ve sektörden ekmeğini çıkaran binlerce insanımızın faydasına olacağı bilinmelidir." ifadelerine yer verdi. 

Hüseyin Küçükoğlu / Urfa Değişim

Şanlıurfa tüm emlakçılar odası fatih topal sosyal ve ucuz konut İnşaat sektörü Şanlıurfa haberler son dakika