Yeniden Refah partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adayı belli oldu

TAKİP ET

Yeniden Refah Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı 'Tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar' diyerek adaylığını duyurdu.

31 Mart yerel seçimlere doğru giderken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli olmaya devam ediyor. Günlerdir adı yerel seçimlerde adı geçen Ahmet Bahçıvan sosyal medya hesabı üzerinden Yeniden Refah Partisinden aday olduğunu açıkladı. Bahçıvan’ın önümüzdeki hafta Şanlıurfa’ya gelmesi bekleniyor.

Bahçıvan, sosyal medya hesabından adaylığını şu şekilde duyurdu:

“Unutmayın ki tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar. Saygılarımla...Ahmet Bahçıvan Yeniden Refah Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı.”

Şimdiye kadar açıklanan büyükşehir belediye adayları: AK Parti’den Zeynel Abidin Beyazgül ve HUDA- PAR adayı Emiz Özaslan oldu.

AHMET BAHÇIVAN KİMDİR?

“1951 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra 1969 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) yüksek öğrenimine başladı. 1975 yılında Karadeniz Teknik Universitesinden Elektronik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Icra konseyi üyeliği ve KTÜ Tabele Birliği Başkanlığı yaptı. Bu yıllarda 3 arkadaşıyla birlikte Milli Kaynak dergisini çıkararak şiir ve makaleler yayınladı. Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İş hayatına Meteoroloji Genel Müdürlüğü Telsiz atölyesinde baş mühendis olarak başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Elektronik Sanayi Şube Müdürü olarak görev yaptı. Daha Sonra İstanbul'da özel sektöre ait bir televizyon fabrikasında genel müdür olarak çalıştı. Bu görevi esnasında defalarca yurtdışına teknik seyahatlerde bulundu. İngiltere'de mesleki ihtisas yaptı. 1978 yılında Türkiye'ye dönerek o güne kadar ithalat yoluyla Türkiye'de satışı gerçekleşen küçük elektrik motorları üretmeye başladı.

Siyasete Refah Partisinde 1991 yılında Şanlıurfa milletvekili adayı olarak girdi. 1994 Yerel seçimlerinde %45 oy alarak Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 1999 yerel seçimlerinde %42 gibi bir oy alarak Şanlıurfa Belediye Başkanlığına yeniden seçildi.”

 

 

Yeniden Refah partisi ahmet bahçivan