Yeniden Refah'tan Siverek'te usulsüz oy kullanımı iddialarına ilişkin açıklama

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa-Siverek'te usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kayıtlar ellerine ulaştıkları açıkladı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin başa baş gittiği Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, 64 oy farkla önde gidiyor. Ancak Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Taşıkara-Duydum köyünde ise bin 505 nolu sandıkta paket oy iddia edildi.  Görüntülerin sosyal medya paylaşılması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Fakat Yeniden Refah Partisi, söz konusu seçim sonuçlarına itiraz etti. İtiraza ilişkin süreç devam ederken, Yeniden Refah Partisi de bir açıklama bulundu. Usulsüz oy kullanımına ilişkin somut kayıtların kendilerine ulaştığı belirtilen açıklamada savcılar göreve çağrıldı.

“Her bir oyumuzun sonuna kadar takipçisiyiz”

Yeniden Refah Partisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa-Siverek’te usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kayıtlar elimize ulaşmıştır. Hukuk ekibimiz, konuyu yakından takip etmektedir. Türkiye hukuk devletidir. Hukuku çiğneyerek, millet iradesini yok sayarak asla netice alınamaz. Somut kanıtlar ortadadır, Yüksek Seçim Kurulu’nu ve Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Her bir oyumuzun sonuna kadar takipçisiyiz.”

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa-Siverek