'Yerel medya can çekişiyor'

TAKİP ET

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel medyanın can çekiştiğini, bu nedenle bu özel günü buruk bir şekilde kutladıklarını belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, medyanın zor şartlarda varlığını sürdürdüğünü söyledi. Yerel medyanın ekonomik olarak can çekiştiğini belirten Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk bir şekilde kutladıklarını vurguladı.

Ulusal medyanın da işgal altında olduğu sözlerinin altını çizen Celal Çiftçi, "Yerel medya memleketin gözü kulağıdır. Yerel medyanın ayakta durabilmesi ise okuyucuların desteğiyle olur. Ancak bu dönemde insanlar gazetede çıkan kendi haberini bile okumuyor. Yerel medya bu kadar sıkıntı içerisindeyken haliyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kabul etmemiz mümkün değildir." şeklinde ifade etti.

Gazeteler için temel kaynak olan kağıda yüzde 100'ün üzerinde zam geldiğini belirten Çiftçi, "Medya zaten ekonomik yönden sorunlarla boğuşuyor. Bunun yanında gazetecilikten anlamayan birçok kişinin medya sektörüne girmesi bu sorunların artmasına neden oluyor. İşini hakkıyla yapan gazetecilerin sayısı çok az. Yani her yıl gazetecilere özel olan bu günü buruk bir şekilde kutluyoruz." şeklinde konuştu.