Yerel Medya kan kaybediyor!

TAKİP ET

Türkiye'de kamuoyu oluşturan araçların başında gelen yerel medya günden güne kan kaybediyor. Yerel medyanın desteklenmemesi yerel gazetelerde çalışan gazetecileri maddiyat  açısında kötü etkiliyor.

Yerel gazetelerde  çalışan gazetecilerin bir çoğu asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu da gazetecilerin geçimini sağlayamamalarına neden oluyor. 
Vatandaşları hem bilgilendiren hemde vatandaşların sorunlarını gündeme getirmeye çalışan yerel gazeteciler kendi sorunlarını gündeme getirememeleri maddi sorunlar ile boğuşması ayrı bir trajedi.
İzmir'de   temaslarda  bulunan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu yerel medyanın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

 “Yerel medyayı çok önemsediklerini dile getiren Davutoğlu, “Yerel medya Türkiye’de göz ardı edilen en önemli kamuoyu oluşturma araçlarından biri... Yerel medyanın mutlaka desteklenmesi lazım. Başbakanlığım dönemimde yurt dışında giderken yerel medya temsilcileri ilk kez Başbakanlık uçağına alınmıştı. Böylece yerel medyaya duyduğumuz güveni göstermiştik. Yeniden bir iktidar nasip olduğunda yerel medyanın en iyi şekilde basın hayatı içinde yer alacağını taahhüt ederim” ifadelerini kullandı.