Yerini kaptırdığı adayı destekledi

TAKİP ET

İsimlerini ilçe aday listelerinde göremeyen Şanlıurfa ilçe belediye başkanları listeye girememenin üzüntüsünü yaşarken, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı tam aksine yerini kaptırdığı Mahmut Mirkelam'ı destekleyeceği mesajını verdi.

Ak Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları listesinin açıklanmasının ardından listeye giremeyen mevcut belediye başkanlarının kırgınlıklarının aksine Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı, listeye girmediğine üzülmedi, tam aksine yerine listeye giren Mahmut Mirkelam'ın yanında durdu.

Menderes ve Ayhan listeye girmemeyi kabullenemedi

İlçe belediye başkan adayları listesinin açıklanmasının ardından listeye giremeyen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan kırgın olduklarını belli ettiler ve bağımsız ya da başka partiden aday olacaklarını açıkladılar. Adaylık ile ilgili bir açıklama yapan Menderes Atilla, kendilerine destek veren kitleyi bırakıp gitmeyeceklerini dile getirerek, daha yapacak çok şeyin olduğunu vurguladı.

Öte yandan listeye giremeyen Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisinin devam ettiğini açıklasa da başka partiden aday olacağı kararı Ak Parti'ye de kırgın olduğunu belli ettirdi. Ayhan, açıklamasında ise aday gösterilmemesinin sebebinin milletvekilinden kaynaklı olduğuna işaret etti.

Genelde ilk açıklamalarını sosyal medya üzerinden yapan belediye başkanları da açıklanan listeye sessiz kaldı. Öyle ki listede yer almayan belediye başkanlarının herhangi bir açıklama yapmamaları da kırgın oldukları izlenimi verdi. Bunun yanında listede yer alan isimler, yaptıkları açıklamada yeni adayların memlekete hayırlı olmasını dilediler.

Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı'nın açıklaması dikkat çekti

Genel olarak aday olarak seçilmeyen ilçe belediye başkanları kırgınlık izlenimi verirken, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı, ilçe için gösterilen adaya sevindiğini belirtti. Öyle ki Pınarbaşı, kendisinin yerine listede yer alan Mahmut Mirkelam'ı destekleyeceğini vurguladı. Pınarbaşı, "Değerli halk insanı, işadamı Mahmut Mirkelam ile yine kol kola, partimizin neferleri olarak seçim gününe kadar gece gündüz durmadan çalışacağız” açıklamasını yaptı.