Yerli sebzelerin hasadı başladı

TAKİP ET

Bereketli topraklara sahip bir tarım şehri olan Şanlıurfa'da Biber, patlıcan, domates gibi daha birçok sebzelerin ilk hasatları başladı. Yerli sebzelerin hasatlarının başlamasıyla, lezzetli sebzeler tezgâhlarda ki yerini aldı.

GAP'ın başkenti olan Şanlıurfa’da Yaz mevsiminin gelmesinin ardından bereketi topraklarda da üretilen sebzelerin ilik hasatlarının tamamlanmasının ardından pazarlarda ki yerini almaya başladı. Yerli sebze üretiminin başlamasıyla fiyat aralığı da tezgâhlara yansıdı. Urfa’da Sebze hasadının başlamasıyla fiyatlar yüzde 40- 30 Aralığında bir düşüşe geçti. Tezgâhlara yansıyan Sebze fiyatları vatandaşların cebini rahatlatırken,  sofralarını da şenlendirdi.
Türkiye'nin yaş sebze ihtiyacının bir bölümünü karşılamayı çalışan kentte, üretim hız kesmeden devam ediyor. Günün büyük bölümünü tarlalarda ve sıcak hava altında geçiren üreticiler, alın teriyle ürettikleri ürünlerini ve özelikle Temmuz – Ağustos ayı olarak bilinen isot sezonu ve onu takip eden patlıcan, domates neredeyse Türkiye’nin dört bir köşesine ihracat ediliyor. Elde edilen sebzeler hem il genelinde, hem ili dışında oldukça talep görerek ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.
Yaş sebzelerin üretimi konusunda önemli bir konumda olmasıyla birde sıcak havasıyla suyuyla dünyanın hiç bir yerinde yetişmeyen lezzetili sebzelere sahip yetiştiri. Biberi ve patlıcanı sofraların vazgeçilmezi haline gelirken Patlıcanlı Urfa kebapla neredeyse Türkiye’de nam sağlamaktadır. 
Urfa’nın farklı Mevsim özeliklerin avantajlarına sahip olmasıyla birçok sebzenin yetişmesine olanak sağlamaktadır. Domates, patlıcan, biber, salatalık, dereotu, taze fasulye, ıspanak, kabak, patates, soğan, maydanoz, semizotu, fasulye Üretimi de yapılmaktadır.
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim