Yeşil zeytin tezgahlara geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da zeytin hasadının başlamasıyla kent merkezinde zeytin sergileri artmaya başladı. Bu yıl yağmurun yağmaması nedeniyle zeytin rekoltesinde düşüş bekleniyor. Zeytin satıcıları bu yıl satışların durgun olduğunu kaydetti.  

Kurak iklim sahip olduğu Şanlıurfa’da zeytin hasadı başladı ancak yağmurun yağmaması nedeniyle zeytin rekoltesinde düşüş bekleniyor. Zeytin satışı yapan tezgahtarlar bu yıl satışların pandemi ve yağmur nedeniyle düşük olduğunu söyledi.

 

Zeytin satışları durgun

Zeytin satışı yapan tezgahtar Müslüm Halhalli, bu yıl pandemi ve yağmurun düşmemesi nedeniyle zeytin satışlarında durgunluk olduğunu söyledi. Zeytin satışı yapan Halhalli, “Zeytin fiyatları yağ kalitesinde göre değişiyor. 5 liradan başlayıp 12 liraya kadar satılan zeytinlerimiz mevcut. Zeytin ne kadar yağlı olursa fiyatları da o kadar artar” dedi.

 

Yağlı olmasına dikkat etsinler

“Zeytin alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zeytinin yağlı olması ve içinde kurtlu olmamasıdır” diyen Halhalli sözlerini şöyle tamamladı, “Sofralarda daha çok tercih edilen zeytin Gemlik, Halhallı, Kilis ve Aydın zeytinidir.  Yağlı zeytinin fiyatı daha yüksek oluyor. Yerli zeytin daha çok yağ çıkarılmada kullanılıyor. Bundan dolayı yerli zeytin değerlidir”