Yeşilay Elçileri Projesi Tanıtıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen programda Yeşilay Elçileri Projesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Yeşilay Cemiyeti yetkililerinin yanı sıra çok sayıda Yeşilay gönüllü hazır bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Şube Başkanı Muharrem Çelik, Yeşilay'ın kuruluşundan bu güne ve yanı sıra çalışmalar ile bu projenin önemini ve anlamı konusunda katılımcılar bilgilendirildi. bilgi verdi. Çelik, desteklerinden dolayı Yeşilay Genel Başkanı Prof.dr.Mücahit Öztürk'e, Vali Abdullah Erin'e ve katkı ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Şube Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Hasan Atalar tarafından Yeşilay Elçileri Projesinin tanıtımının yapıldığı toplantıda,  Atalar, Elçiler projesi ile hedeflenen esnaf ve odalar konusunda katılımcılara bilgi verdi. Atalar, bu projedeki amacın vatandaşı bilinçlendirmek vatandaşı YEDAM’lara yönlendirmeler olduğunu kaydetti.

Eğitimci Hasan Atalar konu hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Bağımlı olan ya da bağımlı olma riski taşıyan gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerler belirleniyor, ilgili meslek gruplarının sokaklardaki uyuşturucu gerçeği hakkındaki mücadele becerisi ve bilinç kazanması projenin en önemli bir hedefini oluşturuyor.

Bu çerçevede kafeler, kıraathaneler, restoranlar, internet kafeler, büfeler, giyim mağazaları, bay / bayan kuaförleri, bayiler ve servisler gibi meslek gruplarına yönelik yapılacak ziyaretler kapsamında Yeşilay Elçileri olabilecek esnaflar ziyaret edilerek toplumsal duyarlılığının artırılmasına katkıda bulunulacaktır” dedi.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati yeşilay toplantı yeşilay elçileri