Yeşilay Haftası'nda Doç. Dr. Barut'tan Toplum Sağlığına Dikkat Çekici Uyarılar!

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkanı Doç. Dr. Dursun Barut, Yeşilay Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Barut, tütün, madde, alkol ve teknoloji bağımlılığının toplumda önemli bir sorun olduğunu ve bu konuda bilinçli bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aile hekimlerinin bağımlılıkla mücadelede kilit rol oynadığını belirten Barut, Harran Üniversitesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı bünyesinde sigara bırakma polikliniğinde bireylere tütün zararından koruma hizmeti verdiklerini söyledi.

Barut, Yeşilay'ın 1920 yılında kurulan ve madde bağımlılığıyla mücadele, sağlıklı yaşamı teşvik etme gibi önemli misyonları olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlattı.

Doç. Dr. Barut'un açıklamasından öne çıkanlar:

Bağımlılık, bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlığını olumsuz etkiler ve toplumda birçok soruna yol açabilir.

Sağlıklı bir yaşamı teşvik etmek ve bağımlılıklarla mücadelede bilinçli bir şekilde hareket etmeliyiz.

Aile hekimleri bağımlılıkla mücadelede kilit rol oynar.

Harran Üniversitesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı bünyesinde sigara bırakma polikliniğinde bireylere tütün zararından koruma hizmeti veriliyor.

Yeşilay, 1920 yılında kurulan ve madde bağımlılığıyla mücadele, sağlıklı yaşamı teşvik etme gibi önemli misyonları olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Doç. Dr. Barut, Yeşilay Haftası'nın bu önemli amaç için bir fırsat olduğunu ve her birimizin katılımıyla daha güçlü bir şekilde hayata geçirilebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Dursun Barut Harran Üniversitesi Hastanesi Şanlıurfa