Yetkili sendikadan umduklarını bulamadılar! Sağlıkçılar yeni sendika kurdu!

TAKİP ET

Pandeminin kahramanları olarak belirtilen ve COVİD-19 salgınının başında birçok söz verilen Sağlık çalışanlarına hiçbir hak verilmedi, mevcut sendikalar da bu anlamda etkin olmayınca bazı sağlıkçılar yeni sendika arayışına girerek, farklı bir sendika kurdu.

Sağlık-Mil-Sen’i kuran sağlıkçılar, yeni çatı altında hak arayışlarını sürdürecek. Sosyal ve özlük haklarını 2 yıldan bu yana sosyal medya üzerinden arayan sağlıkçılar, Sağlık-Mil-Sen çatısı altında bu hak arayışını sürdürecek. Mevcut sendikaların kendi haklarını koruyamadığını ve dolayısıyla kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini kaydeden sağlık çalışanları bu yeni sendikada taleplerinin karşılanması için mücadele edecek.

“YETKİLİ SENDİKA SORUNLARIMIZLA İLGİLENMEDİ”

Sağlık-Mil-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığını üstlenen Mehmet Dusak, yeni bir sendikalaşmaya gittiklerini belirterek, bu yeni platformda daha güçlü olacaklarını belirtti. Yetkili sendikanın koronavirüs sürecinde desteğini görmediklerini kaydeden Dusak, “Çalışanların değişen ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda haklarını korumak, statülerini koruyabilmelerini sağlamak, herhangi bir haksız uygulama karşısında çalışanın yanında olmak, var olan sorunların çözümüne öncülük etmek amacıyla Sağlık-Mil-Sen mücadele edecek. Özellikle son iki yıldır COVİD-19’un uluslararası düzeyde oluşturduğu etki her ne kadar birçok kesimi olumsuz etkilemiş olsa da en çok hasarın maalesef sağlık sisteminde oluştuğunu görmekteyiz. Covid-19’un özellikle ekonomi alanında oluşturduğu etki kısa vadede bertaraf edileceği pek mümkün görünmüyor.
Bu süreçte özellikle ülkemizde birçok sağlık çalışanı arkadaşımız şehit olmuş, birçok sağlık çalışanı arkadaşımız sevenlerini, ailesini aylarca göremez duruma düşmüştür. Mevcut personel eksikliğinin yanında farklı sıkıntılar da baş gösterince çalışma şartları daha da dayanılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ülkemizde vefat eden sağlık çalışanlarımız şehit olarak sayılmasa da biz onları şehit olarak görmekteyiz. Bu süreçte asıl merak edilen husus Şu: Bu kadar sorun yaşanırken yetkili sendikanın neden gerçek manada sağlık çalışanlarının derdiyle ilgilenmediği, mevcut sorunların çözümü için ciddi manada tavır koyamayışı, sahada çalışan bunca insanın gerçek manada neden gür sesi olamayışı?” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKÇILAR PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKTÜ”

Pandeminin başında verilen sözlerin tutulmamasının yanı sıra ağır iş yükü altında ve düşük ücretle çalıştırılmanın sağlıkçıları sarstığını belirten Dusak, 2 yıl süre zarfında mevcut sendikaların hiçbir şekilde çalışanı rahatlatmadığını sözlerine ekledi.

Başta tek kalem maaş ve sosyal haklarının verilmesi amacıyla mücadele ettiklerini dile getiren Dusak, sendikalarının amaç ve görevleri hakkında şunları söyledi: "Çalışma koşullarının zorluğu altında ezilen çalışanlar mali açıdan da isteklerini alamayınca psikolojik açıdan derin bir yara almaya başlamıştır. İşte bütün bunların karşısında sessiz kalan yetkili sendikaya karşı yeni bir oluşum ihtiyacı oluşmaya başladı. Her daim ayırım yapmadan tüm çalışanların haklarını savunacak, eksikliklerin, yanlışların farkında olan ve her kulvarda bunların çözümü için mücadele edecek bir oluşuma ve bu işe gönülden bağlı olan, bu kadar haksızlık karşısında sessiz kalamayan, içten, samimi bir şekilde bu davaya sahip çıkmak isteyen Mücahit Çelik öncülüğünde MİL-SEN konfederasyonu kurulmuş, bununla beraber Mustafa Taç öncülüğünde SAĞLIK MİL-SEN kurulmuştur.

Amacımız; çalışanlarımızın yanında olmak, liyakatten ödün vermeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın özlük, mali haklarının kazanılması, refah düzeylerinin yükseltilmesidir. Özellikle sağlık çalışanlarının birkaç parçaya bölünmüş maaş yerine emekliliğe yansıyan tek kalem maaş sisteminin uygulanması, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce uygulamaya konulması, liyakat sistemine geçişin sağlanması, mobbing ve baskı uygulamalarının sona erdirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması Sağlık Mil-Sen olarak bizim en önemli başlıca hedeflerimizdir.”
                                                                                                                                                                                                                                               
     
                                                                                                                                                                                                                                            


 

Sağlık-Mil-Sen sağlıkçılar Sendika