'Yıl 2023 ayakta tedavi görüyoruz!'

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hasta yoğunluğu nedeniyle hastalar tedavi olmak için geldiği hastanede yatak yerleri dolu olduğundan ayakta serum takarak tedavi oluyor. Hastaneye gelen vatandaşlar 2023 yılında olmalarına rağmen hala ayakta tedavi gördüklerini söylediler.

Sağlık alanında sıra yoğunluğunun en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa’da hastalar randevu sırası almak için haftalarca gün bekliyor. Yine acil durumu olan hastalar ise saatlerce hastane koridorlarında muayene olmak için bekliyor. Her ne kadar İl Sağlık Müdürlüğü mesai kavramı gözetmeden çalışmalarını yapsa da doktor eksikliği ve yatak eksikliği gibi sorunlar nedeniyle hastalar mağdur olabiliyor.

Hasta yoğunluğunun fazla olduğu ilçelerden birisi olan Siverek’te acil bölümüne gelen hasta vatandaşlar, hastane koridorlarında ayakta bekleyerek serum tedavisi görüyor. Bütün hasta yataklarının dolması nedeniyle kadınlar ve çocuklar koltuklarda serum tedavisi alırken gençler ayakta serum tedavisi gördü.

Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi konumunda olan Siverek’te hastaneye giden hastalar kış aylarında sürekli böyle ayakta tedavi gördüklerini söyledi. Tüm yatakların dolduğunu ve daha acil olan insanların yatakta tedavi gördüğünü söyledi. Yetkililere seslenen vatandaşlar, yatak sayısının artırılmasını istediler. Ayrıca nöbetçi doktor sayısının da artması gerektiğini ifade ettiler.

Şanlıurfa Siverek