Yılan hikayesine dönen Trambüs'ün geliş tarihi hala belli değil

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yoğun  trafiği bir nebze olsun rahatlatmak için eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi zamanında yapılması beklenen trambüs projesi uzun bir süredir paslı raflarda yerini koruyordu. Sokakların dar olması gibi bahanelerle rafa kaldırılan proje mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeynel Abidin Beyazgül  döneminde tekrar gündeme getirildi. Bugün, yarın gibi söylemlerle belediye başkanlık döneminin  yarısı bitti.                 

1 Nisan 2022 tarihinde  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi ve 13 ilçede yapılan 3 yıllık çalışmalar ve projeler düzenlenen lansman ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Lansmanda  Şanlıurfa’da yapılan ve yapılması gündemde olan bir çok proje Başkan Beyazgül tarafından dile getirildi.
Şanlıurfalıların dört gözle beklediği  şehir efsanesi haline gelen trambüs projesi de ele alındı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül trambüsün yakın bir zamanda geleceğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda trambüsün Nisan ayının ortalarında geleceği gündeme gelmişti.

Zeynel Abidin Beyazgül trambüsün geliş tarihi hakkında çekimser davranarak net bir tarih söylemedi. Başkan Beyazgül trambüsün gelişi hakkında şunları söyledi. “12 adet trambüs yakın zamanda Şanlıurfa sokaklarına geliyor. Bu çok konuşuldu. Çok çalıştık üzerine hem maddi bir hata yapmayalım, hem hukuki bir hata yapmayalım, hem şehrimizi uğratmayalım istedik.  Yakından takip ediyoruz yapım çalışmaları başlamış durumda.”
Haber/Mehmet KIRVAR
 

urfa sondakika trambüs projesi nezaman halk akparti cumhurbaşkanı zeynelabidinbeyazgul Şanlıurfalı chp milletvekili mahmut tanal