Yıldırım: Küçük Şanlıurfa'nın desteğine talibim

TAKİP ET

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Şanlıurfa'ya geldi. Yıldırım İstanbul'da yaşayan Şanlıurfalıların desteğine talip olduklarının altını çizdi.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını seçimleri için çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Şanlıurfa'ya gelerek destek istedi. Önce Diyarbakır'a geçen ve ardından Şanlıurfa'ya gelen Binali Yıldırım'ın ilk durağı Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı oldu. Ardından Büyükşehir Belediyesine geçen Başkan adayı Yıldırım, engelli mehteran takımı tarafından karşılandı. Burada Urfa türküsü de söyleyen Binali Yıldırım Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonuna geçerek basın açıklaması yaptı.







'Urfa'yı tam anlamıyla ifade etmek mümkün değil'

Şanlıurfa ile ilgili açıklama yapan Binali Yıldırım, "Ne kadar anlatırsanız, Şanlıurfa'yı tam anlamıyla ifade etmek mümkün değildir. Şanlıurfa, bilinen en eski tarihe sahip ilimizdir. 2018 yılında UNESCO, 12. kültür mirası olarak Göbeklitepe'yi ilan etti. 2019 yılını da Cumhurbaşkanımız Göbeklitepe Yılı olarak ilan etti. Tam anlamıyla insanlığın var olduğu günden bugüne bütün uygarlıkları barındıran muazzam bir açık hava müzesidir. Esasında Göbeklitepe de Şanlıurfa'nın ne kadar değişik kültürlere, dinlere, inançlara ev sahipliği yaptığının ve hoşgörünün hakim olduğu bir yer olduğunu gösteriyor. Peygamberler şehrimizin kültür ve marka değerlerinin daha da üst seviyeye taşımak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncelikli görevleri arasındadır." dedi.  







'İstanbul'da yaşayan 130 bin Urfalının desteğini bekliyorum'



"Burası büyük Şanlıurfa'dır. Bir de küçük Şanlıurfa vardır,  o da İstanbul'dadır." diyen Binali Yıldırım,  "Ben de küçük Şanlıurfalıların adayıyım. İstanbul'da yaşayan 130 bin Şanlıurfalının duasını ve desteğini bekliyorum. İstanbul'un bizlere ihtiyacı var. İstanbul'da yaşayan Şanlıurfalıların da bize yürekten destek vereceklerine yürekten inanıyorum." diye konuştu.