Yıllardır bekletilen otel satışa çıkarıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, turist sayısının artması ile yaşanan konaklama sorunu, dikkatleri kentteki yapımı tamamlanmayan otele çevirdi. İcralık olan otel, satışa çıkarıldı.

Göbeklitepe Yılı’nın ilan edilmesi ile turizm hedefini büyüten Şanlıurfa’ya gelen turist sayısı da oldukça fazla oldu. Ancak turizm sezonunun başlamasıyla oteller doluluk oranına ulaştı. Birçok turist konaklama için yer bulamazken, konaklama ihtiyacı için diğer illere yöneldi.

 

Konaklama sorununun yaşandığı Şanlıurfa’da turistlerin sadece günü birlik gelmeleri ve kentten kısa sürede dönmeleri diğer illere yaradı. Konaklama sorununun çözümü için tarihi evlerin otellere dönüştürülmesinin yanı sıra kullanılmayan otellerin de aktif hale getirilmesi önerildi.

 

İcralık otel, satışa çıkarıldı

Eyyübiye ilçesine bağlı Akşemsettin Mahallesinde yapılan ve tamamlanmadan icralık olan otel yıllardır boş bir şekilde duruyordu. Şanlıurfa’nın konaklama ihtiyacının azaltılması açısından söz konusu otelin de aktif hale getirilmesi önerildi. Bu durum üzerine Eyyübiye ilçesinde bulunan otel icradan satışa çıkarıldı. Otelin inşaatının tamamlanarak faaliyete geçirilmesi sonucunda konaklama sorununa çözüm olacağı bekleniyor.

 

yıllardır bekletilen otel satışa çıkarıldı İcralık otel satışa çıkarıldı göbeklitepe yılı’nın ilan edilmesi turizm hedefini büyüten Şanlıurfa turist sayısı da oldukça fazla oldu oteller doluluk oranına ulaştı