Yılmaz Güney'in bilinmeyen yönlerini eski eşi anlattı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Siverekli Türk sinemasının Çirkin Kral'ı olarak bilenen Yılmaz Güney, ölümünden sonrada sevenlerine ve yakınlarına kendisini hatırlatıyor.

Usta oyuncu 1964 yılında sette tanıştığı ve daha sonra evlendiği Nebahat Çehre,  Yılmaz Güney hakkında az bilinenleri anlattı. Nebahat Çehre “"Yılmaz'ı ben ayarladım. Çok yakışıklık bir adamdı. Sinemadaki karakteriyle alakası yok. Disiplin, oyunculuk ve hayata bakış açısından bana çok katkısı oldu" dedi.

Yılmaz Güney ile 1967 yılında evlenen ve kısa bir süre ani bir kararla boşanan Nebahat Çehre, Çirkin Kral’ı şu sözler ile tanımladı. “Müthiş disiplinliydi, bende o kadar yer etti ki setlere ben disipline koymak istiyorum, antipatik oluyorum. (Gülüyor) Yılmaz çok ince ruhlu bir insandı. Eve bir gün çiçeksiz eve gelmemiştir. İç dünyası başka, dışa vuruşu bambaşka oluyordu."

“GÜZEL BİR VEDA İSTİYORUM”

Yılmaz Güney filmleriyle setlerde adından söz ettiren Nebahat Çehre, daha sonra Aşk-ı Memnu dizisinde Firdevs karakteriyle hafızalarda yer edindi.

Uzun zamandır dizi sektöründe yer almayan Çehre “Güzel bir vedayla oyunculuk kariyerimi sonlandırmak istiyorum” diyerek sevenlerini hüzünlendirdi.

Nebahat Çehre “Bir proje için beklemedeyiz. Revize ediliyor. İyi çıkarsa belki başlarım. Belki de seneye bırakırım. Güzel bir iş olursa karşınıza geleceğim. Takipçilerimde özlem var. Onlara güzel bir veda etmek istiyorum.” dedi

.

YılmazGüney Urfa