Yine hastane; yine yoğunluk!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yoğunluktan dolayı sürekli yoğun olan hastane koridoru yine aynı manzara yaşandı. Hastanede yoğunluktan dolayı hastalar ayakta durmak için bile yer bulamadı.

Birçok alanda sorun yaşanan Şanlıurfa'da sağlık sorunları da bir türlü bitmek bilmiyor. Hastane yetersizliğinden dolayı sürekli yoğunluk yaşanırken, manzara yine değişmedi. Muayene için sıra bekleyen hastalar hastane içinde ayakta duracak yer bile bulamadı.

Doğum oranının yüksek olduğu Şanlıurfa'da, doğum servisinin tek merkezden verilmesi sorunların sürekli artmasına neden oluyor. Hasta sayısının oldukça yoğun olmasına karşı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yetersiz kalması, her gün aynı manzaraların yaşanmasına neden oluyor. Sürekli yoğun olan hastanede, bir kez daha aynı manzaralar görüldü.

 

Koridor izdiham alanı

Birçok hastanede aynı manzaraların yaşanmasının yanı sıra en fazla yükü taşımak zorunda kalan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk nedeniyle hasta ve hasta yakınlarının ayakta durmaları için bile yer kalmadı. Adeta izdiham yaşandığı manzarasının oluştuğu hastanede vatandaşlar tepki gösterdi.

 

Hijyene dikkat etmeden yerde oturuyorlar

Adım atacak yerin bile kalmaması, vatandaşların sorun yaşamalarına neden olurken, ayakta durmakta zorlanan yaşlılar ve hastalar yerde oturmak zorunda kaldı. Hijyenik önlemin en düşük seviyede olduğu hastanede hastalığın yayılma tehlikesine ise kimse aldırış etmiyor. Bu durum ise mikropların oluşmasına neden olurken, hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

yine hastane; yine yoğunluk! Şanlıurfa Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesi haberler son dakika