Yine Hüda Par yine meclis yemini!

TAKİP ET

Yapılan  14 Mayıs Genel Seçimlerinde Ak Parti'nin listelerinde meclise girmeye kazanan ve bir türlü meclis yemen etmeme konusunda ısrar eden Hüda Par yine meclis yemini konusunda gündeme geldi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan’ın da hazır bulunduğu toplantıda Hüda Par Batman milletvekili Serkan Ramanlı'nın,meclis yemini hakkında sarf ettiği sözler yine gündeme bomba gibi düştü. Milletvekili Serkan Ramanlı meclis yemini hakkında şu sözleri sarf etti."O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutulduğu her sabahın köründe nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü, biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir, biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz, hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir.

Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Cumhuriyet Halk Partisinin 6 oku üzerine ben niye yemin edeyim. Diyelim ki AK Parti anayasayı değiştireceği çoğunluğa ulaştı. Ve o metne yazdı. Dedi ki; ‘Herkes AK Parti’nin yada AK Parti demesin. Ak Partinin savunduğu ilkeler üzerine yemin etsin diye şart koşsa AK Partili olmayan biri de bunu kabul etmese. “

Hüda Par