Yine montaj yaparak algı oluşturmaya çalıştılar

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle zaman zaman sosyal medyada paylaşılan yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışanlar, bu kez Şanlıurfa'da 14 gün boyunca sokağa çıkma yasağını uygulayacağı yalanını paylaştılar. Şanlıurfa Valiliği söz konusu iddiaları yalanladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken, yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışanlar ise gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yaparak tedirginliği artırmaya çalışıyorlar. Daha önce de birçok kez yalan bilgilerle kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışanlar, bu kez montajla Şanlıurfa’da 14 gün sokağa çıkma yasağının uygulanacağı paylaşımını yaptılar. Yanlış algı oluşturmaya çalışanlar, ulusal televizyonun alt yazısını montajla değiştirerek, 'Şanlıurfa'da 14 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde' başlığını yazdılar. 

 



Valilikten açıklama geldi

Söz konusu yalan bilgiler ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, “Bazı sosyal medya hesaplarında çıkan ‘Şanlıurfa’da 14 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağı’ yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yetkili makamların dışındaki bilgi ve açıklamalara itibar edilmemesi hususu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.



Urfa Değişim

yine montaj yaparak algı oluşturmaya çalıştılar koronavirüs salgını nedeniyle zaman zaman sosyal medyada paylaşılan yanlış bilgiler Şanlıurfada 14 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde