Yine plansız bir çalışma ve sonucu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, sonucu düşünülmeden gelişigüzel hayata geçirilen projeler, olumsuz sonuçlar bırakıyor. Yenice Mahallesinde yapılan katı atık tesisi de hangi sorunlara yol açacağı düşünülmeden gelişigüzel yapıldığı için şimdi de başka yere taşınması kararlaştırıldı.

Şanlıurfa'da yapılan birçok proje, gelişigüzel hayata geçiriliyor. Yapılan projelerin nasıl sonuçlara yol açacağı göz önünde bulundurulmadığından dolayı olumsuz sonuçları da kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle birçok çalışmada harcanan emeğin çöpe atılmasının yanı sıra milyonlar da boşa harcanmış oluyor.

Katı atık tesisi de yapılırken sonucu düşünülmedi

Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde bulunan çöp dökme alanında katı atık tesisi yapıldı. Ancak bu tesis, yerleşim alanına yakın yapılırken çevredeki vatandaşları rahatsız edeceği sonucu gözardı edildi. Bu nedenle yapılan katı atık tesisi şu anda çevredeki vatandaşları kokusundan dolayı oldukça rahatsız ediyor.

Bu kez başka yere taşınacak

30 bin konutun elektrik ihtiyacını da karşılayan katı atık tesisi, çevreye verdiği kokudan dolayı vatandaşların şikayetine neden oldu. Bu şikayetler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alanda incelemelerde bulundu. Vatandaşların katı atık deposunun kokusundan rahatsızlık duyduğunu belirten Beyazgül, kokunun engellenmesine yönelik bazı çözümlerin üzerinde durduğunu belirtti. Beyazgül, etrafa kokunun en aza indirilmesi için alanın ağaçlandırılması gerektiğini ifade ederek diğer bir çözümün ise katı atık deposunun başka yere taşınması olduğunu söyledi. Bunun ise birkaç yılı alacağının altını çizen Başkan Beyazgül, deponun taşınmasına yönelik karar aldıklarını söyledi.

Milyonların boşa harcanmasına neden oluyor

Faaliyete geçmesi açısından henüz 4 yılını doldurmayan Türkiye'nin en önemli katı atık istasyonlarından biri olan Yenice katı atık tesisinin taşınması, birçok çalışmada olduğu gibi harcanan milyonların boşa gitmesine de neden olacak.

yine plansız bir çalışma ve sonucu! gelişigüzel hayata geçirilen projeler yapılan projelerin nasıl sonuçlara yol açacağı göz önünde bulundurulmadığı çöp dökme alanında katı atık tesisi yapıldı