Yine sorun, yine tepki

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sistemin gitmesi ile hastalar yine kuyruklar oluşturdu. Uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce kişi hastane yönetimine tepki gösterdi.

Nüfusu 2 milyonu geçen Şanlıurfa'da bir türlü bitmeyen sağlık sorunları, halen yaşanmaya devam ediyor. Hastane ve doktor eksikliğinden kaynaklanan sorunlara diğer sorunlar da eklenince vatandaşların tepkisi de arttı.

Ya doktor yok ya da kayıt bitmiş

Henüz hastane açılmadan hastane kapılarının önünde sıra oluşturan hastalar, her gün aynı sorunlarla karşılaşıyor. Muayene olmak için gelen hastalar, ya kayıt dolduğu için ya da doktorun olmamasından dolayı geri dönmek zorunda kalıyor. Hastanelerde en çok görülen sorunlardan biri de kayıt sisteminin durması oluyor.

Oturma alanları yetersiz, yerde oturuyorlar

Hastane koridorları sürekli dolup taşarken, oturma alanlarının da eksik olması nedeniyle yaşlılar ve hastalar yerde oturmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda hijyen sorunuyla da karşı karşıya kalan hastalar, sürekli aynı sorunlarla karşılaştıkları için yetkililere tepki gösterdiler.



Yüzlerce hasta, saatlerce ayakta bekledi

800 Yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de hastalar her zaman olduğu gibi sabahın erken saatlerinde muayene olmak için hastane kapısında sıra beklediler. Ancak sistemin olmaması sonucu hastalar muayene olamadı, koridorda sıra beklemek zorunda kaldı. Uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce hasta, muayene olmak için saatlerce ayakta beklemek zorunda kaldı. Ancak sistemin bir türlü düzelmemesi hastaları çileden çıkardı.

Konu ile ilgili yetkililere tepki gösteren vatandaşlar, "Hangi hastaneye gidiyorsak hep aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Sabah saatlerinde gitmemize rağmen kayıtlar doluyor, sıra alamıyoruz. Bazen tedavi olduğumuz doktorun ya istifa ettiğini ya da izinde olduğunu söylüyorlar. Bazı hastanelerde randevu aldığımıza rağmen doktorun istifa ettiğini söylüyorlar ve tekrar sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Birçok kez sıra bulmak için daha hava aydınlanmadan hastanenin yolunu tutuyoruz. Bu durumda çok sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerin buna sessiz kalmaması gerekir. Buna bir çözüm bulunması lazım" ifadelerini kullandılar.