Yollar araç yükünü kaldıramıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da önemli bir sorun haline gelen trafik sorunu bir türlü çözülemezken, 18 Mart Caddesinde trafik yine tıkanarak sürücülere çileli anlar yaşattı.

Şanlıurfa'da birçok sorun yaşanırken, en önemli sorunlardan biri de trafik sorunu olarak ön plana çıkıyor. Sürekli gündeme getirilen trafik sorunu bir türlü çözülemezken, Şanlıurfa'nın caddeleri de artık araç trafiği yükünü kaldıramayacak duruma geldi.

 

Birçok caddede sürekli trafik tıkanıyor

Şanlıurfa'nın genelinde alternatif yolların yetersiz ve dar olması trafik akışını engellerken, özellikle bazı caddelerde sabah ve akşam saatlerinde sürekli tıkanıyor. Çarpık kentleşmenin yoğun olmasından dolayı birçok cadde araç yükünü kaldıramazken, bu soruna da henüz bir çözüm bulunmuyor.

 

Plansız kentleşme çilenin nedeni olarak görülüyor

Şanlıurfa'nın merkezi alanlarında alışveriş merkezlerinin bulunması nedeniyle yoğunluğun belli alanlara kaydığını belirten vatandaşlar, "Şanlıurfa'nın birçok yerinde çarpık bir yapılaşma var. Bu nedenle trafik akışı her yerde tıkanıyor. Özellikle merkezi alanlarda alışveriş merkezlerinin bulunması bu bölgelerde araç trafiğini yoğunlaştırıyor. Bu bölgelerde ona göre geniş yolların yapılması gerekirken biz bunu göremiyoruz. Birçok yerde kaldırımlar o kadar geniş halde yapılmış ki araçların kullandığı yol kaldırımlardan daha dar. Bu durumda yetkililerin daha yararlı projeler geliştirmeli. Aksi taktirde bu çile devam eder." ifadelerini kullandılar.  

Mehmet Küçük / Urfa Değişim



plansız kentleşme 18 mart caddesi trafik çilesi haberler Şanlıurfa son dakika