Yüksek faturalardan çekiniyoruz!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da havaların 40 dereceyi bulmasıyla evde ter döken vatandaşlar klima ve vantilatör açmaya korktuklarını ifade etti. Yüksek fatura nedeniyle açmayacaklarını belirten vatandaşlar, serinlemek için balkona çıktıklarını yatmak için de dama çıktıklarını söyledi. Son bir yıl içerisinde elektriğe gelen yüksek zamlar nedeniyle faturalar yüksek geliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Şanlıurfalılar ne ile serinleyeceğini kara kara düşünüyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı klima ve vantilatör kullanmaktan korkan vatandaşlar bu yaz Urfa’nın kavurucu sıcağında nasıl serinleyeceklerini gazetemizin mikrofonlarına anlattı.

Gazetemize konuşan vatandaşlar her iki serinleme cihazını kullanmayacaklarını belirtti. Evde pencereler açık halde oturacaklarını akşamları ise damda yatacaklarını söylediler.

İKİSİNİ KULLANMAKTAN KORKUYORUZ!

Yüksek gelen elektrik faturalardan yakınan Ali Doğan bu yazı nasıl geçireceklerini kara kara düşündüğünü söyledi. Ali Doğan sözlerini şöyle sürdürdü. Ne vantilatör kullanıyoruz ne klima kullanıyoruz geceleri bir ampulle idare ediyoruz. Sıcak akşamlarda da damda yatıyoruz. Malum elektrik faturaları ortada nasıl klima ve ya vantilatör kullanalım. “

FATURALAR YÜKSEK ÇEKİNİYORUZ!

Kış aylarında yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı dilinin yandığını söyleyen Emin Manas hiçbir şey kullanmayacaklarını aktardı.

Emin Manas “Hiçbir şey kullanmıyorum. Elektriğe zam geldi.  Her şey iki katına çıktı. Nasıl kullanalım. Yaşanan zamlardan sonra yüksek gelen elektrik faturalarından ötürü Urfa’nın bu sıcağında insanlar klima ve vantilatör kullanmaktan korkuyor.” yorumunu yaptı.

KULLANMADIĞIM HALDE 150 TL GELİYOR! KULLANSAM KİM BİLİR NE KADAR GELİR!

Yüksek gelen elektrik faturalarından canı yanan vatandaşların arasında olan Cihat Gümüş de “Gelen yüksek elektrik faturalarından dolayı ikisini de kullanmaya korkuyorum. Urfa’nın sıcağında insanlar serinlemek için gündüzleri parklara koşuyor akşamları balkona çıkıyor. Bu ay hiçbir şey kullanmadığım halde elektrik faturam 150 TL geldi nasıl kullanayım klimayı vantilatörü” Dedi.

HER İKİSİ VAR AMA KULLANAMIYORUM!

Evinde hem vantilatör hem de klima olduğunu söyleyen Nevzat Baydili arada vantilatör kullandığını söylerken klima kumandasına elinin gitmediğini belirtti.

Nevzet  Baydili sözlerini şöyle sürdürdü. ”Evde vantilatörde var, klima da var. Ama klimayı kullanmaktan korkuyorum. Vantilatör kullanıyorum. Klima kadar elektrik yakmasa da oda çok elektrik yakıyor. Klimayı kullansam faturam 800 TL gelir ben nasıl öderim o faturayı”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa klima ve vantilatör Yüksek fatura