Yürekleri sızlatan tablo!

TAKİP ET

Okul sıralarında olması gerekirken, ekmek derdine düşerek çöpten yiyecek toplayan çocuklar yürekleri sızlattı. Yürek sızlatan tabloyu gören vatandaşlar, üzüntüyle çocukları izledi.

Şanlıurfa'da genç nüfusun yoğun olmasına paralel olarak işsizlik rakamları da yüksek seviyelerde seyrediyor. İşsizlik oranının oldukça yüksek olması nedeniyle birçok ailenin geçimini okul çağındaki çocuklar üstleniyor. Öyle ki ailede bulunan gençler iş bulamayınca küçük çocuklar evin geçimine katkı sunmak amacıyla sokakta mendil satmak zorunda kalıyor. Okul çağında olan çocukların sınıfta olması gerekirken sokakta mendil ya da simit satması üzücü bir izlenime neden oluyor.



Günün en üzücü tablosu

Henüz çocukluklarını yaşayamadan geçim derdine düşen çocuklar, sokakta ekmek derdine düşmesi üzücü izlenimlere neden olurken, konu ile ilgili en acı tablo objektifimize yansıdı. Haliliye ilçesinde yaşları 8 ile 10 arasında olan 2 çocuk, çöpten meyve topladı. Çöp konteynırı içine girerek çöpe atılan sebze ve meyveleri eve götürmek için çıkartan çocuklar, günün en üzücü izlenimini bıraktı.



Çevredekiler üzüntüyle izledi

Okul sıralarında olması gereken çocukların çöpten yiyecek çıkararak eve götürmeleri yürekleri burktu. Üzücü tabloyu görenler ise çocukların durumunu izlemekle kaldı. Çevredekileri aldırmayan çocuklar, çöpten çıkardıkları meyveleri yere indirdi, temizleyerek eve götürdü.



Bu manzaralar sıklıkla yaşanıyor

Böyle durumların sıklıkla yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, "Şanlıurfa'da yeterli iş alanları mevcut değil. Bu nedenle yoksulluk oranı oldukça yüksek. Özellikle Suriyelilerin de yoğun bir şekilde Şanlıurfa'ya göç etmesi bu yoksulluk oranını daha da artırdı. Bu nedenle sokakta mendil satan, ayakkabı boyacılığı yapan ve en önemlisi dilencilik yapan çocukların sayısı çok fazla. Bu çocuklar eğitim haklarından mahrum kalarak, geçim derdine düşmüşler. Ancak sokakta büyüyen bu çocukları da büyük tehlikeler bekliyor. Bu çocuklara ailelerinin sahip çıkması gerekir. Aksi taktirde bu çocuklar madde bağımlılığı bataklığına düşmeleri daha kolay hale gelir." ifadelerini kullandılar.

Haber: Bülent Karaca / Urfa Değişim

yürekleri sızlatan tablo! bu manzaralar sıklıkla yaşanıyor Şanlıurfada genç nüfusun yoğun olmasına paralel olarak işsizlik rakamları okul sıralarında olması gerekirken