Yüzlerce ağaç gereksiz yere ziyan oldu

TAKİP ET

Yeşil alan fakiri olan Şanlıurfa'da bulunan ağaçların bilinçsiz bir şekilde tahrip edilmesi kentin var olan yeşil alanlarını da kurutuyor. Çevik Kuvvet köprülü kavşağın yapıldığı bölgede yüzlerce çam ağacı gereksiz yere tahrip edilerek kurudu.

Türkiye'de en sıcak iklimi olan kentlerin başında gelen Şanlıurfa, orman ve yeşil alan bakımından da oldukça fakir bir il konumunda yer alıyor. Şanlıurfa'da orman alanı yüzde 0,4 olduğu belirlenirken, kalan yeşil alanlar da her geçen gün beton yapılara kurban gidiyor. Bu nedenle Şanlıurfa'da yeşil alanların artırılması gerekirken, bilinçsiz yapılar sonucu var olan yeşil alanlar da hızla azalıyor.

 

Hilvan'da binlerce ağacın kesilmesi planlanıyor

Şanlıurfa'da yeşil bölge oranı oldukça az olmasına rağmen halen yeşil alanlar korunmuyor. Yeşil alanların artırılması için Şanlıurfa'da yeşil bir kent kampanyası başlatılsa da bu kampanya da etkisiz kalıyor. Öyle ki Hilvan ilçesinde tek orman bölgesinde binlerce ağacın kesilmesi planlanıyor. Taş ocağı şantiyesine devredildiği iddia edilen ormanda 600 dönümlük yeşil alanın yok edileceği belirtiliyor.

 

Ağaçlar taşların altında kalarak kurudu

Devam eden çevik kuvvet köprüsü çalışmaları da yüzlerce ağacın kurumasına neden oldu. İnşaatı devam eden çalışma bölgesinde yüklenici firmanın plansız çalışmaları sonucu birçok çam ağacı moloz ve hafriyat yığını altında kaldı. Çalışma alanı dışında kalmasına rağmen plansız çalışma birçok ağacın da kurumasına neden oldu. Bu nedenle yeşil alan kurak bir bölgeye dönüştü.

 

Yeşil bölgeler kontrolsüz bir şekilde tahrip ediliyor

Yeşil alan bakımından Şanlıurfa'nın son sıralarda olmasına rağmen yeşil alanların korunmamasına tepki gösteren vatandaşlar, "Kentin birçok bölgesinde yeşil alanlar korunmuyor. Bir çalışma yapılıyorsa, yeşil alanların tahrip olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü yeşil alanlar kolay yetişmiyor. Zaten ilimiz sıcak ve yeşil alanlar bakımından oldukça fakir. Çevik Kuvvet köprülü kavşağı çalışmaları sürerken, kocaman ağaçlar taş ya da hafriyat yığını altında bırakılmış. Birçok ağaç burada moloz altında kaldığı için kurumuş. Burada çalışanların dikkat etmeleri gerekiyordu. Yetkililerin de bu kadar ağacın kıyımına sessiz kalmaması gerekirdi." ifadelerini kullandılar. 

Murat Doğan / Urfa Değişim



yeşil bölgeler kontrolsüz bir şekilde tahrip ediliyor Çevik kuvvet köprülü kavşağı yüzlerce çam ağacı gereksiz yere tahrip edildi yüzlerce ağaç gereksiz yere ziyan oldu haberler Şanlıurfa