Zabıta ekipleri anında müdahale etti

TAKİP ET

Şanlıurfa'da cadde ortasında deve kesen kasap esnafının görüntüleri sosyal medyada kısa sürede yayılırken, bu durum vatandaşlardan da tepki çekti. Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi tepki çeken olay üzerine esnafa idari para cezası kesti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Haşimiye Meydanına yakın yabancı uyruklu olduğu belirlenen kasap esnafı, aldığı deveyi cadde ortasında kesti. Yoğun olan caddede deve kesen esnaf, caddenin kan gölüne dönmesine neden olurken, bu durum ise çevredeki vatandaşlardan büyük tepki çekti.

 



Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı

Söz konusu devenin caddede kesilmesi çevre kirliliğine neden olurken, olay vatandaşlar tarafından görüntülenerek sosyal medyada yayımlandı. Kısa sürede yayılan görüntüler Şanlıurfalılar tarafından da büyük tepki aldı.

 



Zabıta ekipleri anında müdahale etti

Görüntülerin yayımlanmasının ardından tepki çeken kasap esnafına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi zabıta ekipleri anında müdahale etti. Zabıta ekipleri söz konusu suç işleyen esnafa idari para cezası uygularken, ruhsatının da iptal edileceği belirtildi.



Kasap esnafının ise müşterilerin dikkatini çekmek için böyle bir davranışta bulunduğu iddia edildi.



İki ayrı ceza uygulandı

Eyyübiye Belediyesi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Çevre Zabıta ekipleri de iş yerinin önünde deve kesen Irak uyruklu esnafa mezbaha dışı kesilmiş kaçak et bulundurmak ve kabahatler kanunun 42. maddesine istinaden çevreyi kirletmekten 2 ayrı cezai işlem uyguladı.



Urfa Değişim

zabıta ekipleri anında müdahale etti Şanlıurfa’da cadde ortasında deve kesen kasap esnafının görüntüleri sosyal medyada Şanlıurfa’nın eyyübiye ilçesine bağlı haşimiye meydanı yoğun olan caddede deve kesen esnaf