Zabıta ekipleri geçit vermedi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Üç beş açgözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine göz yummayacağız.' açıklamasının ardından Haliliye Belediye harekete geçti.

Haliliye Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde etiket ve fahiş fiyat denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçen ürünlere el konularak imha edildi.
 
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde iş yerlerinde hijyen ve etiket denetimlerine ara vermeden devam ediyor.
 
Ekipler market ve bakkallarda yapılan denetimlerde çok sayıda son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el kondu. Kontrollerde yağ ve çay olmak üzere son tüketim tarihi geçmiş 422 adet ürüne imha edilmek üzere el kondu. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerinin tespit edilen iş yerleri hakkında ise idari işlem uygulandı. Toplanan ürünler imha edilmek üzere zabıta karakoluna götürüldü.
 
Amaçlarının halkın sağlığını ve menfaatini korumak olduğunu belirten Haliliye Belediyesi Zabıta ekipleri denetimlerinin aralıksız olarak süreceklerini ifade ettiler. Vatandaşların gördükleri olumsuzlukları 444 22 63 Beyaz Masaya bildirmelerini rica ediyoruz.

5 YIL GEÇMİŞ ÜRÜNLER ELE GEÇİRİLDİ
Son kullanma tarihlerinin üzerinden 5 yıl geçen ürünler olduğunu söyleyen zabıta görevlisi Fuat Tamkan, “Yaptığımız denetimlerde tarihi geçmiş ürünlere de el koyuyoruz. Bu ürünleri satanlara da cezai işlem uygulayarak devam çalışmalarımıza etmekteyiz. Son ele geçirdiğimiz ürünler arasında son kullanma tarihleri 2013, 2016 ve 2018 olan birçok ürün var. Bunların içerisinde çocuk ürünleri de bulunuyor. Bu ürünleri tarihinin geçmesine bir iki gün kala mahalle arasına getiriyorlar. Buradaki vatandaşlarımız da tarihlerine dikkat etmiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız aldığı bütün ürünlerin tarihlerine dikkat etmeleri çünkü bunlar halk sağlığını çok tehdit ediyor. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmelerini rica ediyorum” diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?
Erdoğan, kuraklığın etkilerini ve gıda fiyatlarındaki artışı yakından takip ettiklerinin altını çizerek, şu açıklamayı yapmıştı: Kuraklığın bazı bölgelerde üretimi düşürmesi tüm dünyada gıda fiyatlarını hareketlendirmiştir. Üç beş açgözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine göz yummayacağız. Tarla veya fabrikayla market arasındaki fiyat farklarının ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek seviyelere çıkması bizi de rahatsız ediyor. Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde oluşturduğu tahribatın farkındayız. Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biridir. Gıdada piyasa gözetimi ve denetimini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Öncelikle gıdada piyasa gözetimi ve denetimini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğimizin altını çizmek istiyorum. Nitekim gıda komitesi harekete geçerek, üretimden perakendeye kadar zincirin halkalarını değerlendirmeye ve gereken tedbirleri almaya başladı. Erken uyarı sistemi kurarak çok hızlı ve etkin bir karar alma mekanizması oluşturacağız. Rekabet Kurulunu da etkin bir şekilde harekete geçireceğiz. Tarımsal üretimle ilgili kronik sorunların çözümü hususunda 2019 yılında düzenlediğimiz Tarım Orman Şurası'nda alınan kararların uygulamasına da hız vereceğiz. Bu ancak özel sektörle iş birliği içinde yürüyebilecek bir süreçtir. Elbette piyasa dostu ve kalıcı adımlardan yanayız. Ama özel sektörün de kendi üzerine düşenleri yapması şarttır."