Zafer yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın

TAKİP ET

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre; Türkiye geneli Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların çoğunluğunu alarak 13.Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Şanlıurfa sandıklarında ise oyların büyük kısmını yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan almayı başardı.

Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu Bölgesi (yarısı) ve Doğu Anadolu bölgesinde oyların büyük bölümünü  Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde oyların büyük bir kısmını alarak zirvede yer aldı.

Büyükşehirlerde İzmir, Ankara ve İstanbul’da Kemal Kılıçdaroğlu seçimi önde götürürken Bursa, Erzurum, Eskişehir Gaziantep’te oyların büyük bir kısmını Recep Tayyip Erdoğan alarak Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmayı başardı. Yurt dışı oylarında ise Erdoğan seçimi önde götüren isim oldu.

Anadolu Ajansı verilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27.725.131’dan fazla oy alarak yarışı önde götürerek yeniden Cumhurbaşkanı olmayı başardı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 25.432.951’den fazla oy alarak yarışı ikinci sırada tamamladı. Yüzde dağılımında ise Erdoğan %52.16 iken Kılıçdaroğlu %47.84 oy aldı.

Şanlıurfa’daki oyların büyük bir kısmı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Ancak toplu oy ve darp iddiaları ile sosyal medyada gündeme düştü. Şanlıurfa ilçelerinin büyük bir kısmı Erdoğan’a çıkarken Viranşehir, Halfeti ve Suruç’ta Kemal Kılıçdaroğlu önde götürdü. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde olduğu açıklamasının ardından Şanlıurfa’da kutlamalar yapıldı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde kutlamalar yapılırken, araçlarla da konvoylar oluşturuldu.

ERDOĞAN: 14 MAYIS SEÇİMİNİN DE 28 MAYIS SEÇİMİNİN DE GALİBİ 85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN TAMAMIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı’daki konutunun önünde bekleyen halka hitap etti.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum." dedi.

"SEÇİMİN GALİBİ 85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN TAMAMIDIR"

Seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi, 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz 'öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek' demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez. "Hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz. Bunun için terör örgütünden karanlık mahfillerle herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Kılıçdaroğlu) Hesap uzmanı ya bu işleri çok iyi bilir. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP, bunun bay bay Bay Kemal'e hesabını soracaktır. iyoruz ki, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ben bir şey daha söylemiştim. "Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek" Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan taviz vermeden Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. Milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini beraber hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraber düzelttik. Kısıklı meydana tarih yazdı, tarih. Bir İstanbullu, bir Kısıklılı olarak Allah'a hamd ediyorum sizin gibi arkadaşları verdiği için. Her zaferi yine sizlerle kutlayacağız. Şimdi önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Durmak yok çok çalışacağız." diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ: TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

Adalet Bakan Bekir Bozdağ, “Milli irade sandığa yansıdı. Aziz Türk milleti tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye yüzyılının ilk Başkanı seçti” diyerek ilk mesajı paylaştı.

Bakan Bozdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Milli irade sandığa yansıdı. Aziz Türk milleti tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye yüzyılının ilk Başkanı seçti. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim, Başkanımız Erdoğan Beyefendinin muhafızı,yar ve yardımcısı olsun. Bu hayırlı sonucu nasip eden Rabbime,sonsuz hamd ve şükrediyorum. Cumhurbaşkanımıza dua ve desteğini eksik etmeyen aziz milletimizin herbir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye yüzyılı başlıyor. Haydi Bismillah!”

BAKAN NEBATİ: DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise feraset sahibi milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’na olan inancını bir kez daha mühürlemiştir ifadelerine yer verdi.

Bakan Nebati paylaşımının devamında şunları kaydetti: “Elhamdülillah, bugün sandıklardan “Durmak yok, yola devam” sesi yükselmiş, feraset sahibi milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’na olan inancını bir kez daha mühürlemiştir.

28 Mayıs Demokrasi Zaferi milletimizin her bir ferdine ve ülkemize hayırlı olsun!” dedi.

ŞANLIURFA İLÇELERİNDEN SONUÇLAR

Kesin olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %64.82 ile önder götürürken Kemal Kılıçdaroğlu ise %35.18’de kaldı.

AKÇAKALE’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: %92.91

Kemal Kılıçdaroğlu: %7.09

BİRECİK’TE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: %58.02

Kemal Kılıçdaroğlu: %41.98

BOZOVA’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan:58,85

Kemal Kılıçdaroğlu: 41,15

CEYLANPINAR’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 53,13

Kemal Kılıçdaroğlu: 46,87

EYYÜBİYE’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 79,31

Kemal Kılıçdaroğlu: 20,69

HALFETİ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 42,39

Kemal Kılıçdaroğlu: 57,61

HALİLİYE’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 70,38

Kemal Kılıçdaroğlu: 29,62

HARRAN’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 95,35

Kemal Kılıçdaroğlu: 4,65

HİLVAN’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 57,31

Kemal Kılıçdaroğlu: 42,69

KARAKÖPRÜ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 62,25

Kemal Kılıçdaroğlu: 37,75

SİVEREK’TE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: %53.8

Kemal Kılıçdaroğlu: 46,20

SURUÇ’TA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 29,19

Kemal Kılıçdaroğlu: 70,81

VİRANŞEHİR’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU:

Recep Tayyip Erdoğan: 49,79

Kemal Kılıçdaroğlu: 50,21

Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan