Zararın bilançosunu Meclise bildirdi

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, yıldırım düşmesi sonucunda TİGEM arazisinde çıkan yangının neden olduğu zararı Meclisteki konuşmasında gündeme getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ani şekilde çıkan fırtına Şanlıurfa'da hayatı olumsuz etkilemişti. Çıkan fırtınada yıldırımın düşmesi sonucu TİGEM arazisi de alev almış, 3 bin dönüm ekili arazi kül olmuştu. Yıldırımın düşmesi sonucu meydana gelen zarar ile ilgili Mecliste konuşan Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, "9 Haziran 2019 günü saat 21.00 sıralarında Ceylanpınar ilçesi kırsal Saraççeşme Mahallesi TİGEM Beyazkule Tarım İşletmesinde buğday, arpa ve mercimek ekili olan arazide yıldırım düşmesi neticesinde yangın çıkmıştır. Çıkan yangında ekili olan ve hasadı yapılmamış yaklaşık 3 bin dönüm arazi ve içerisinde sulama amacıyla kullanılan 12 adet pivot yanarak kullanılmaz hâle gelmiştir. Ceylanpınar, Viranşehir ve TİGEM'e ait itfaiye ekipleri müdahale ederek yangın söndürülmüştür. Çevre köyler ve şahıslara ait ekili araziler yangından zarar görmemiştir. TİGEM tarafından, yanan ekili alanla ilgili hasar 3 milyon lira olarak tespit edilmiştir. Ceylanpınarlı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

 

zararın bilançocunu meclise bildirdi ak parti Şanlıurfa milletvekili zemzem gülender açanal tİgem arazisi de alev almış Şanlıurfa milletvekili zemzem gülender açanal hasar 3 milyon lira olarak tespit edilmiştir