'Zeytin ağacı Urfa'nın kaderini değiştirecek'

TAKİP ET

Zeytin ağaçlarının orman ağacı statüsüne kavuşturulacağını belirten Zeytin Ağacı Platformu Başkanı İhsan Şenocak, bu statü ile Şanlıurfa'nın da kaderini değiştireceğini belirtti.

Gerek sofralarda yer alan gerekse sanayi ürünü olmasıyla önemli bir değere sahip olan zeytin son zamanlarda Şanlıurfa'da daha fazla tercih ediliyor. Şanlıurfa'nın kurak iklimine de uyum sağlayan zeytin, yüksek bir gelir kaynağı olmasından dolayı da daha fazla tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.



Şanlıurfa'nın yeşil bir kent haline getirilmesi için Şanlıurfa Valisi zeytin ağaçlarının dikilmesini önerirken, zeytin ağaçlarının artırılmasına bir destek de Zeytin Ağacı Platformu'ndan geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zeytin Ağacı Platformu Başkanı İhsan Şenocak, zeytin ağaçlarının doğaya faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtti.



 



'Zeytin ağaçları orman ağacı statüsüne kavuşacak'

Platform Başkanı İhsan Şenocak, Şanlıurfa’da yapılan girişimler ile Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’un hazırlamış olduğu önerge ile zeytin ağaçlarının orman ağacı statüsüne kavuşacağını söyledi.

Zeytin ağaçlarının artık hazine arazilerine daha rahat bir şekilde dikimlerinin gerçekleştirilebileceğini belirten Şenocak, “Doğaya büyük faydaları olan zeytin ağacı, artık Şanlıurfa’nın kaderini topyekûn değiştirecek. Zeytin, orman ağacı olacak. Öyle olunca hem Türkiye hem de Şanlıurfa nefes alacak. Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir yasanın çıkmasına vesile olacağız inşallah. Bu kanun çıkarsa Şanlıurfa'nın ekonomisi 10'a, 20'ye katlanır. 1-2 zeytin ağacı bir ailenin ihtiyacını karşılıyor zaten. Yüz binlerce zeytin ağacından yüz binlerce aile istifade edecek. Bu da istihdamın artmasına neden olacak” ifadelerini kullandı.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati zeytin ağacı ihsan şenocak tarım orman haberleri