Ziyaretçi Yönetim Planı Hazırlanacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Turizm geliştirme A.Ş tarafından Göbeklitepe'nin artan ziyaretçi sayılarının Göbeklitepe ve çevresi üzerindeki olası etkilerini alanın koruma ve kullanım dengesini gözeterek düzenlemek amacıyla bir Ziyaretçi Yönetim Planı hazırlanacak.

Turizm geliştirme A.Ş Göbeklitepe’de ziyaretçi yönetim planı hazırlıyor. Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 17 hissedarlı yapısıyla Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ. Bir ilke daha imza atıyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Göbeklitepe’nin artan ziyaretçi sayılarının Göbeklitepe ve çevresi üzerindeki olası etkilerini alanın koruma/kullanım dengesini gözeterek düzenlemek amacıyla bir Ziyaretçi Yönetim Planı hazırlanacak.

Planın hazırlıklarına resmiyet kazandıran protokol, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ arasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Müzesi ve Harran Üniversitesi yetkililerinin öncülüğünde ve katılımlarıyla imzalandı. UNESCO’nun da bilgisi dahilindeki bu çalışma ile, Türkiye’de ilk defa bir kültür varlığının ziyaretçi yönetim planlaması yapılacak ve uygulanacak.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati göbeklitepe yönetim planı turizm haberleri